Τε. Δεκ 6th, 2023

Νίκος Κοτσιφάκης για την Ανατολική Αττική: Γεφυρώνοντας τις κοινότητες

Στην Ανατολική Αττική, ο Νίκος Κοτσιφάκης φαίνεται έτοιμος να φέρει μία θετική αλλαγή.

Είναι σύζυγος, πατέρας τριών παιδιών, επαγγελματίας και ενεργό μέλος και υποστηρικτής κοινοτήτων. Και εδώ έχουμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα, να εμβαθύνουμε στη διαδρομή και το όραμά του, και μέσα από μία σειρά ερωτήσεων να μάθουμε πληροφορίες σχετικά με την υποψηφιότητά του.
Ένα ταξίδι με σκοπό

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Χανιά της Κρήτης, ο Νίκος Κοτσιφάκης ανέπτυξε από νωρίς την αξία της ομαδικότητας και αναγνώρισε την δύναμη των κοινοτήτων. Αποφοίτησε ως Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης και συνέχισε τις ακαδημαϊκές του σπουδές με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων. Αυτά τα χρόνια διαμόρφωσαν τις αξίες της οικογένειας, του σεβασμού και της συλλογικής δράσης.

Από σπουδαστής, επαγγελματίας

Με την φιλοδοξία για θετική αλλαγή και πρόοδο, βρέθηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, όπου αφιέρωσε 22 χρόνια στην προώθηση της καινοτομίας και της αξιοπιστίας. Σήμερα, ως ανώτερο στέλεχος, ηγείται της προσπάθειας για βελτίωση της εμπειρίας των πελατών στην Διεύθυνση Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Άνθρωπος της ομάδας, της κοινότητας και της συμπερίληψης

Πρωτίστως όμως, ο Νίκος είναι άνθρωπος της οικογένειας και των ομάδων. Ως πατέρας τριών αγοριών, ανέπτυξε ακόμα περισσότερο τις αξίες της ενσυναίσθησης και της συμπερίληψης. Αποτελεί ενεργό μέλος οργανισμών και ομάδων όπως η Παγκρήτια Ένωση, συμβάλλοντας σημαντικά στην κοινότητα. Κυρίως όμως, η υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον ίδιο. Έτσι, έχει αναγνωρίσει βιωματικά και ουσιαστικά τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν στην κοινωνία για τους ανθρώπους που δεν έχουν ίδιες ευκαιρίες και ικανότητες.

– Κύριε Κοτσιφάκη, ας μπούμε κατευθείαν στο θέμα. Τι σκοπεύετε να κάνετε αν εκλεγείτε;

– Ζω στην ανατολική Αττική εδώ και δύο δεκαετίες, κι έτσι έχω βιώσει ο ίδιος τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του τόπου. Η κοινωνική ενσωμάτωση καθώς και η βελτίωση και ενίσχυση των υποδομών που θα την υποστηρίξουν θα είναι το πρώτο μου μέλημα. Παράλληλα, νιώθω ότι χρειάζεται να επιστρέψουμε στα βασικά, και να απαντήσουμε σε ανάγκες αυτονόητες που ακόμη όμως εκκρεμούν, όπως είναι η καθαριότητα που περιλαμβάνει τη διαχείριση των σκουπιδιών, τον βιολογικό καθαρισμό, και όλες τις συναφείς συνιστώσες που άλλες περιοχές τις έχουν προχωρήσει όμως εμείς έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας..

– Πολλοί μιλούν για κοινότητες και ενσωμάτωση και θετική αλλαγή. Τι εννοείτε όταν λέτε κοινωνική ενσωμάτωση;

– Θα σας μιλήσω ειλικρινά. Ο ένας από τους τρεις γιους μου βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Με την οικογένειά μου έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μία ελληνική πραγματικότητα που δεν διευκολύνει τόσο την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, όσο και άλλες. Όλη αυτή η εμπειρία, και ειδικότερα αυτά τα χρόνια που ο γιος μου μπαίνει στην εφηβεία, έχουμε αναγνωρίσει τις ευκαιρίες βελτίωσης σε αυτόν τον τομέα.

Ένας άνθρωπος που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού δεν επηρεάζει μόνο τον πυρήνα της οικογένειας, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον τους. Επομένως έχω πολύ συγκεκριμένα στο πρόγραμμά μου την ενίσχυση των δομών που υποστηρίζουν και διευκολύνουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις, την ανάδειξη του έργου τους, και την υποστήριξή τους έτσι ώστε να ανακουφίσουν τόσο τα ίδια τα ΑΜΕΑ όσο και τις οικογένειές τους.

– Φιλόδοξο το πλάνο σας.

– Δεν έρχεται αλλιώς η αλλαγή.

– Γιατί επιλέξατε να θέσετε υποψηφιότητα με την Αττική Μπροστά και τον Νίκο Χαρδαλιά;

– Μοιράζεται το όραμά μου για μια καλύτερη Αττική. Η αφοσίωση του Νίκου Χαρδαλιά στη θετική αλλαγή ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μου, καθιστώντας την ‘Αττική Μπροστά’ εύφορο έδαφος για την κοινή μας προσπάθεια. Ο Νίκος έχει αποδείξει ότι είναι μαχητής, και μάλιστα αποτελεσματικός.

Για να είμαι ειλικρινής, αισθάνομαι περήφανος που είμαι μέρος της παράταξης του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έχει πάρει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα, το Παρατηρητήριο που έχει στο πρόγραμμα σκοπεύει να παρέχει λύσεις, μέσα από ομαδικές συνεργασίες επαγγελματιών και επιστημόνων, σε προκλήσεις, δυσκολίες και καθυστερήσεις που έχουμε συνηθίσει. Είναι μία σοβαρή και καινοτόμα πρωτοβουλία, και χαίρομαι που είμαι στην ομάδα που, με την εκλογή της, θα το υλοποιήσει αυτό.

– Τι είναι αυτό που σας ώθησε να μπείτε στην πολιτική σκηνή;

– Πάντα πίστευα στην πηγαία δύναμη και την φωτεινή προοπτική των κοινοτήτων. Η Αττική ξεχειλίζει από ευκαιρίες, και η πολιτική σκηνή δίνει τον χώρο γι’ αυτή την βελτίωση, για να γεφυρώσω άτομα και γειτονιές για μια ισχυρότερη Ανατολική Αττική.

– Και ποιο είναι το βασικό μήνυμα της εκστρατείας σας;

– Τα μηνύματά μας είναι απλά: Αφενός, η παράταξη προχωρά με το μήνυμα «Ο τόπος μας, η ευθύνη μας», υπογραμμίζοντας το μερίδιο ευθύνης του καθενός μας, ως ενεργοί πολίτες, στην ανάπτυξη της κοινωνίας και στη βελτίωση του πολιτικού σκηνικού. Αφετέρου, προσωπική μου φιλοδοξία είναι να ενώσω τους ανθρώπους και να προχωρήσουμε μπροστά μαζί. Και ταυτόχρονα, επειδή αναγνωρίζω ότι καμία αλλαγή δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, το δικό μου μήνυμα και ευχή είναι «Αττική μπροστά, μαζί, ένα βήμα τη φορά».

Σε έναν κόσμο όπου η κοινότητα, οι ομάδες και ο άνθρωπος έχουν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ, ο Νίκος Κοτσιφάκης μπορεί και δεσμεύεται να συνεισφέρει προς μία καλύτερη Ανατολική Αττική. Με ένα σημαντικό υπόβαθρο, μια ζωή αφιερωμένη στην οικογένεια και πνεύμα ομαδικότητας, είναι ένας υποψήφιος που κατανοεί τη δύναμη της ενότητας και στοχεύει να μετατρέψει την Ανατολική Αττική σε έναν υπέροχο τόπο.

*Ο Νίκος Κοτσιφάκης είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό “Αττική Μπροστά” Νίκου Χαρδαλιά