Πε. Νοέ 30th, 2023

Επίσκεψη Κωνσταντίνου Ζέρβα, σε Πυροσβεστική και Δικαστικό Μέγαρο

Τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και το Δικαστικό Μέγαρο επισκέφθηκε σήμερα (02/10) ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Πρωτοδικείου, Πρόεδρο Πρωτοδικών Πέτρο Αλικάκο, την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρο Εφετών Σοφία Μαντζακίδου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Φινοκαλιώτη, δικαστικούς υπαλλήλους και δικηγόρους. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζέρβας επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην οδό Μαρτίου. Εκεί συναντήθηκε με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Καρασσαβίδη, με τον οποίο συζήτησαν για την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Πυροσβεστικό Σώμα σε θέματα που αφορούν την προστασία του Σέιχ Σου. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που με τόσο τραγικό τρόπο γίνονται πλέον καθημερινά εμφανείς, και τόνισαν τη σπουδαιότητα της υπογραφής του Συμφώνου Κλιματικής Ουδετερότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζέρβας συναντήθηκε ακόμη με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνο Δαδούδη. Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας των φορέων στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, ενώ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε πως οι πόροι του Δήμου είναι στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως άλλωστε συνέβη και το καλοκαίρι που πέρασε με τη διάθεση οχημάτων και προσωπικού για τη φύλαξη του περιαστικού δάσους.

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Κοσμίδη, ενώ θετικά ήταν τα σχόλια από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και για την πρώτη μεγάλη διακλαδική άσκηση που πραγματοποιήθηκε προ μηνών στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σωμάτων Γρηγόρη Αναστασιάδη και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σταθμού της Μαρτίου.