Πε. Μάι 2nd, 2024

Γρηγόρης Καψοκόλης: Για τον Πειραιά που ονειρεύομαι

Για να αλλάξεις την πόλη σου πρέπει να την αγαπάς, να ονειρεύεσαι να γίνει καλύτερη και αυτό το όνειρο να το κάνεις σχέδιο, πρόγραμμα και πράξη. Εγώ έχω όραμα και όνειρα για αυτή την πόλη, για την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και καταξιώθηκα επαγγελματικά. Θέλω λοιπόν να δω τον Πειραιά μας να εξελίσσεται σε ένα επιχειρηματικό, τουριστικό, πολιτιστικό, ναυτιλιακό και εμπορικό προορισμό με διεθνή αναγνωρισιμότητα και εμβέλεια.

Οι πολίτες του Πειραιά πριν 4 χρόνια στις δημοτικές εκλογές του 2019 εμπιστεύτηκαν το συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής” εκ νέου ως δημοτική αρχή της πόλης, αλλά και εμένα προσωπικά εκλέγοντας με Δημοτικό Σύμβουλο για ακόμη μία φορά.

Κληθήκαμε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε κάθε γειτονιά του Πειραιά, να αναβαθμίζουμε την πόλη και την καθημερινότητα των πολιτών, να αξιοποιούμε και να αναδεικνύουμε τις δυνατότητες του Πειραιά.

Μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη χώρα, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, μου εμπιστεύτηκε τη νευραλγική θέση του Αντιδημάρχου Προσόδων και Εμπορίου με κύρια αρμοδιότητα τα έσοδα του Δήμου.

Σε όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε, με σκληρή δουλειά, στρατηγικό σχέδιο, επιμονή και μεθοδικότητα, να κάνουμε το Δήμο Πειραιά ικανό να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής και να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας.

Εν μέσω πολλών και διαδοχικών κρίσεων, καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου, πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και την αποτελεσματική λειτουργία. Πετύχαμε την αναχρηματοδότηση των παλαιών δανείων του Δήμου, με εξοικονόμηση ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ που ενίσχυσε τη ρευστότητα του δήμου.

Επιπλέον, πετύχαμε συνολική μείωση των δημοτικών τελών κατά 25% για όλους τους πολίτες, και πλήρη απαλλαγή για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ενώ μέσα από διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα ο Δήμος μας για πρώτη φορά εξασφάλισε αντισταθμιστικά έσοδα άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, τα οποία χρηματοδοτούν έργα με ισχυρό Αναπτυξιακό, Κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο.

Δεσμεύομαι ότι με αυτό το σκεπτικό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δίπλα στον κάθε Πειραιώτη και στην κάθε Πειραιώτισσα. Να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα και να διεκδικούμε περισσότερα. Να συνεχίσουμε να δίνουμε αξία σε ότι αξίζει στους Δημότες μας και την ποιότητα ζωής τους.

Πιστεύω πως η πόλη μας έχει πολλές δυνατότητες. Με στοχευμένες κινήσεις και οργάνωση την επόμενη πενταετία θα μιλάμε για έναν άλλο Πειραιά.

Θέλω να υπηρετήσω την πόλη μας, τους δημότες της και να κάνω πράξη τα όνειρα τους που είναι και δικά μου.

 

*O Γρηγόρης Καψοκόλης είναι Αντιδήµαρχος Προσόδων και Εµπορίου με  αρµοδιότητες της Δ/νσης Προσόδων και Εµπορίου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τον “Πειραιά Νικητή”