Δε. Απρ 29th, 2024

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παρουσία Μάκη Βορίδη τα εγαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Πτωχού στην Σπάρτη

Παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στη Σπάρτη. Από την πρωτεύουσα της Λακωνίας η παράταξη «Η Πελοπόννησος Μπροστά» έστειλε μήνυμα νίκης για μια δυνατή και ισχυρή Πελοπόννησο την επόμενη μέρα.

Τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Νεοκλής Κρητικός, Αθανάσιος Δαβάκης και Περικλής Μαντάς ενώ και πλήθος πολιτών βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τη εκδήλωση.

Ο Δημήτρης Πτωχός ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι «η Πελοπόννησος και όλη η Ελλάδα αλλάζει το βηματισμό της, έχει αλλάξει η σελίδα και έχει περάσει σε μία μεταρρυθμιστική ατζέντα, είναι σε μια αναπτυξιακή τροχιά». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι «να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο σε όλα: πρότυπο ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς, στα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα». Αναφερόμενος στις προοπτικές της Λακωνίας, ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε ότι «μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πολιτιστικό μας απόθεμα το οποίο εδώ στη Λακωνία είναι πάρα πολύ μεγάλο, οικοδομήσουμε συνέργειες με όλους τους τομείς προκειμένου να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία».

O Μάκης Βορίδης απευθύνθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον υποψήφιο περιφερειάρχη, αναφερόμενος στη συνεργασία τους την περίοδο πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά. Όπως εξήγησε, ο Δημήτρης Πτωχός είχε ξεχωρίσει από όλο το επιτελείο γιατί είναι «μεθοδικός, οργανωμένος, συγκροτημένος, αναλυτικός, ήταν ο άνθρωπος που έβαζε τα πράγματα σε μία πορεία και σε μία τροχιά». Τέλος, ο Υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι η εκλογή του Δημήτρη Πτωχού θα μεταφραστεί σε «ακεραιότητα, ηθική εντιμότητα στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και σε κοινή αντίληψη με την κεντρική κυβέρνηση για τον τρόπο που θα γίνει η αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Νωρίτερα ο Δημήτρης Πτωχός μαζί με τον Υπουργό Επικρατείας βρέθηκαν στο κέντρο του Γυθείου όπου συνομίλησαν με πολίτες για τα προβλήματα και τις ανάγκες της περιοχής και δεσμεύτηκαν για τη συνεργασία κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.