Τε. Μάι 15th, 2024

Δήμος Πειραιά: Τα έργα και οι παρεμβάσεις του Αντιδήμαρχου Δόμησης Δημήτρη Αράπη

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια της δημοτικής αρχής του “Πειραιά Νικητή” και του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις οι οποίες έχουν αλλάξει ουσιαστικά την πόλη του Πειραιά.

Μία από αυτές τις παρεμβάσεις, είναι τα έργα που έχει παρουσιάσει η υπηρεσία Δόμησης και ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Δημήτρης Αράπης.

Από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν γίνει εργασίες σε πάνω από 20 σχολικά κτίρια του Πειραιά οι οποίες άλλαξαν την εικόνα αυτών.

Έχουν γίνει αντικαταστάσεις αύλειων χώρων, πλήρεις ανακατασκευές χώρων υγιεινής ,αντικατάσταση κουφωμάτων και κιγκλιδωμάτων, επισκευές καθώς και ελαιοχρωματισμοί των όψεων.

Οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια της πόλης ήταν και είναι απαραίτητες, για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και του διδακτικού προσωπικού, αφού τα κτίρια είναι αρκετά παλιά

Καθοριστικός παράγοντας για την υλοποίηση των σημαντικών αυτών παρεμβάσεων είναι οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά, χωρίς την συνεισφορά των οποίων δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλες αυτές οι παρεμβάσεις.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα σχολικά κτίρια της πόλης πρωτοβάθμιοι προσεισμικοί έλεγχοι δομικής και μη δομικής τρωτότητας.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η κεντρική διοίκηση έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους των σχολικών κτιρίων μέσω συνεργασίας του ΟΑΣΠ και του ΤΕΕ, ο αντιδήμαρχος σε συνεννόηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες έκρινε σκόπιμο και ο Δήμος Πειραιά να προχωρήσει στους απαιτούμενους πρωτοβάθμιους ελέγχους.