Σα. Απρ 27th, 2024

Κλιμάκιο εποπτών υγείας της Περιφέρειας Αττικής μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας για να συνδράμει όπου είναι αναγκαίο

 

 

Γ. Πατούλης: «Τα εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη της Περιφέρειάς Αττικής ενισχύουν τον κρίκο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που μας ενώνει με τους συμπολίτες μας στη Θεσσαλία»

 

Ομάδα στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής και Εποπτών Δημόσιας Υγείας, των Διευθύνσεων Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της αντίστοιχης Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πριν την αναχώρηση του κλιμακίου τα στελέχη της Περιφέρειας, με επικεφαλής τη Γενική Διευθύντρια Άννα Μεγάλου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο οποίος τους ευχαρίστησε θερμά για την θετική ανταπόκρισή και τη διάθεσή τους να βοηθήσουν όπου κριθεί αναγκαίο στις αυξημένες ανάγκες στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Από την πλευρά της η κ. Μεγάλου ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη σημαντική συμβολή και στήριξη του στη σχετική πρωτοβουλία, καθώς οι ανάγκες της αντίστοιχης διεύθυνσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες και το στελεχιακό δυναμικό δεν επαρκεί. Να σημειωθεί ότι το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Αττικής έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Για παράδειγμα ως προς την αντιμετώπιση της μετάδοσης του Ιού του Δυτικού Νείλου, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ καταγράφουν έως και μηδενισμό των κρουσμάτων στην Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη συνάντηση δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής ενισχύουν τον κρίκο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που μας ενώνει με τους συμπολίτες μας στη Θεσσαλία. Όλες τις προηγούμενες ημέρες με σειρά πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει έχει μεταφερθεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και υδροφόρες που εξασφαλίζουν καθαρό πόσιμο νερό. Από την Κυριακή μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί σημαντική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις χωρικές αντιπεριφέρειες. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πολίτες για την προσφορά τους και τους καλούμε να συμβάλλουν και στη δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας. Σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι αυτά που μας ενώνουν, που μας κρατούν δυνατούς και μας κάνουν να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο. Η Περιφέρεια Αττικής, θα βρίσκεται σταθερά δίπλα στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.  Ευχαριστώ θερμά όλα τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας που εθελοντικά συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική αποστολή. Οι γνώσεις και η εμπειρία τους θα συμβάλουν καθοριστικά σε όλη τη προσπάθεια που καταβάλλουν οι συνάδελφοί τους στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα, τη Λάρισα,  το Βόλο και τα Τρίκαλα. Πρόκειται για αξιόμαχα στελέχη τα οποία βρίσκονται πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η δράση και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Παρά τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού εργάζονται με αυταπάρνηση και κάτω από δύσκολες συνθήκες και τους ευχαριστώ για αυτό».

 Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το στελεχιακό δυναμικό του κλιμακίου της Περιφέρειας Αττικής θα τεθεί στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να επικουρήσει σε υγειονομικούς ελέγχους υδάτων, τροφίμων και πρόληψης σε θέματα όπως τα κουνούπια. Την αποστολή συνοδεύει η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Άννα Μεγάλου. Επίσης συμμετέχουν 10 στελέχη. Από αυτά τα 4 θα μεταβούν στο Βόλο, 2 στη Λάρισα, 2 στην Καρδίτσα και 2 στα Τρίκαλα. Πρόκειται για τους παρακάτω Επόπτες Δημόσιας Υγείας: Κιαχόπουλο Γεώργιο, Γιώγλου Αθανάσιο, Δημητρακοπούλου Σταυρούλα, Λιακοπούλου Αθανασία, Κουτζούκη Ελένη, Καραμουσά Δέσποινα, Παπάζογλου Γεωργία, Αγραπιδάκη Διαμαντίνα, Χριστοδούλου Αγγελική, Μπριτζάκη Άννα Μαρία Ευαγγελία. Η μετάβαση τους έχει εξασφαλιστεί με οχήματα της Περιφέρειας Αττικής.