Σα. Απρ 27th, 2024

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τα στοιχήματα του Ανδρουλάκη σε δήμους και Περιφέρειες

Σε κάτι πολύ περισσότερο από μια αυτοδιοικητική μάχη εξελίσσονται για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη οι επικείμενες εκλογές στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Η Χαριλάου Τρικούπη φιλοδοξεί να καταγράψει σε μια σειρά κομβικές περιοχές ποσοστά πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμαζόμενη έτσι για τη μητέρα των μαχών για την κυριαρχία στον πόλο της κεντροαριστεράς, που δεν είναι άλλη από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Ταυτόχρονα, αν καταγραφούν θετικά αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα μπει ένα τέλος στην υπόγεια μουρμούρα που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος, με αφορμή τις χαμηλές πτήσεις του τελευταίου διαστήματος και την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να εισπράξει από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Τα φώτα είναι στραμμένα σε Αττική και Δήμο Αθηναίων, όπου παραδοσιακά οι εκλογές έχουν πιο πολιτικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούν ρεαλιστικό ο Γιάννης Σγουρός να συγκεντρώσει ποσοστά μεγαλύτερα από τον Γιώργο Ιωακειμίδη στην Περιφέρεια Αττικής, όπως επίσης ο Χάρης Δούκας να είναι πάνω από τον Κώστα Ζαχαριάδη στο Δήμο Αθηναίων. Και τούτο παρά το γεγονός ότι στις πρόσφατες εκλογές το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε στην Αττική μονοψήφια ποσοστά. Την ίδια ώρα οι επιλογές που έχουν γίνει στις Περιφέρειες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για μεγάλα πράγματα.

Με εξαίρεση την Κρήτη που ο κ. Αρναουτάκης στηρίζεται και από την ΝΔ και αναμένεται να πετύχει ποσοστά ρεκόρ, η Χαριλάου Τρικούπη ποντάρει στην υποψήφιά του στην Δυτική Μακεδονία κυρία Ζεμπελιάδου, όπως και στον υποψήφιό του στην Θεσσαλία κ. Κουρέτα. Αντιθέτως πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά και Ήπειρο, ενώ για αξιοπρεπή καταγραφή πάει σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία.

Ως προς τους Δήμους, με τους «νικητές» θα είναι το ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά καθώς στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη. Στην Θεσσαλονίκη είναι διασπασμένο μεταξύ των κυρίων Αγγελούδη, Πέγκα, αλλά και Ζέρβα. Αναφορικά με δήμους της Αττικής το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να κερδίσει περιοχές όπως την Καισαριανή, την Λυκόβρυση-Πεύκη, το Ηράκλειο, την Πετρούπολη, το Ίλιον, τους Αγίους Αναργύρους, τον Άγιο Δημήτριο, την Νέα Φιλαδέλφεια κ.α.