slider

Μπακογιάννης: «Τους νεοναζί δεν τους διώχνεις με εξορκισμούς και ευχολόγια, αλλά με μάχη στις γειτονιές»

Την ανάγκη να εστιάσουμε στα πραγματικά προβλήματα, τα οποία απαιτούν και πραγματικές λύσεις στην Αθήνα, επισήμανε το πρωί o Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά», Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24 με τον Γιώργο Κακούση και την Άννα Λιβαθυνού, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτό είναι που αποτελεί και το σημερινό στοίχημα της Αυτοδιοίκησης.

Κληθείς να σχολιάσει την περίπτωση εκλογής του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη στον δήμο της Αθήνας, ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι «οι Αθηναίοι σε καμία περίπτωση δε χρειάζονται έναν πατερούλη, έναν δάσκαλο ή οποιονδήποτε άλλο να τούς κουνήσει το δάχτυλο» και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την εκλογή Κασιδιάρη στον δήμο.

«Μία θα τον δω, μία δεν θα τον δω, διότι εδώ έχουμε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο είναι πολύ ξεκάθαρο και δοκιμασμένο. Το έχουμε ήδη κάνει μια φορά όταν καταδικάστηκε, θυμάστε εκείνη την ιστορική στιγμή στο Εφετείο. Εφόσον εκλεγεί, διότι έχω τις αμφιβολίες μου, θα μού επιτρέψτε να πω, αλλά εάν εκλεγεί την ίδια ώρα που θα πάει να κάτσει στην καρέκλα του δημοτικού συμβούλου θα παυθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμμετάσχει στο δημοτικό συμβούλιο».

Ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ότι οι νεοναζί δεν διώχνονται με ευχολόγια, αλλά με «μάχη» που δίνεται στις γειτονιές.

«Παρακολουθώ τη συζήτηση για τον Κασιδιάρη κι αισθάνομαι πολλές φορές την ανάγκη να πω ότι τους νεοναζί, τους εγκληματίες, τους φασίστες δεν τους διώχνεις με εξορκισμούς και ευχολόγια. Αλλά με μάχη στις γειτονιές. Και βεβαίως μπορεί κάποιοι να αντιμετωπίζουν την Αθήνα σαν να είναι «σκηνή θεατρική» όπου μπορούν να ανεβάσουν το τελευταίο τους πολιτικό δράμα, όμως, εδώ μιλάμε για αληθινές ζωές αληθινών ανθρώπων», και πρόσθεσε: «Ας μιλήσουμε επομένως στις γειτονιές για τα σχολεία, για τα πολυϊατρεία, για τις παιδικές χαρές, για τα πεζοδρόμια, για την ασφάλεια. Όλα αυτά τα μικρά που κάνουν τα μεγάλα και συνθέτουν την ποιότητα ζωής».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογής κάποιων δημοτικών συμβούλων της χρυσαυγίτικης παράταξης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ξεκαθάρισε:

«Εγώ δεν υποτιμώ τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, ούτε πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι χρειάζονται έναν “πατερούλη”, έναν “δάσκαλο” ή οποιονδήποτε άλλο να τούς κουνήσει το δάχτυλο. Μιλάτε σε έναν άνθρωπο ο οποίος περπατάει στις γειτονιές κάθε μέρα και όχι τώρα, επειδή έχουμε εκλογές σε 30 μέρες. Κάθε μέρα από την πρώτη στιγμή που είμαι στον Δήμο Αθηναίων. Και μπορώ να σάς διαβεβαιώσω ότι η συζήτηση που γίνεται στις γειτονιές δεν είναι η συζήτηση που γίνεται στα στούντιο. Έχει να κάνει με πραγματικά προβλήματα, τα οποία απαιτούν πραγματικές λύσεις. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι, να δουλέψουμε γειτονιά – γειτονιά, μέρα – μέρα, από τα κάτω. Αυτό είναι το στοίχημα της Αυτοδιοίκησης».

Share

Τελευταία άρθρα

Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση 388 καμερών

Την εγκατάσταση 388 καμερών για την καταγραφή παραβιάσεων του ερυθρού σηματοδότη ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Αττικής,…

9 λεπτά ago

Πάρος: Επέκταση της στεγαστικής στήριξης στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Ομόφωνη η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

14 λεπτά ago

Σύστημα ελέγχου έργων του “ΕΠΑ 2026 – 2030” προτείνει ο Φ. Σπανός

Παρών στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠΑ 2026-2030 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

28 λεπτά ago

Σύγχρονο απεικονιστικό σύστημα καρδιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από την Περ. Θεσσαλίας

Κουρέτας: "Στόχος μας η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις σύγχρονες και τεχνολογικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας".

1 ώρα ago

Αμφιλοχία: Χρηματοδότηση 1,41 εκ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία

Μία σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Αμφιλοχίας και τον πρωτογενή τομέα της περιοχής.

2 ώρες ago

Εννέα σύγχρονες παιδικές χαρές στον Πύργο και τις κοινότητές του

Υποβάλλεται πρόταση προϋπολογισμού 657.000 ευρώ.

2 ώρες ago