slider

Μπακογιάννης στα Παραπολιτικά 90,1: Εάν επανεκλεγώ, θα εξαντλήσω τη δεύτερη θητεία μου στον δήμο – Δουλεύω σαν να βρίσκομαι μία ψήφο πίσω

«Εάν επανεκλεγώ, θα εξαντλήσω τη δεύτερη θητεία μου στον δήμο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;», με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ερωτηθείς αν μπορεί να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, απάντησε πως δουλεύει σαν να είναι μία ψήφο πίσω, χαρακτηρίζοντας δυνατό κι αποφασιστικό το ψηφοδέλτιο, το οποίο είναι ανανεωμένο κατά 70%.

Για το κυκλοφοριακό στην Αθήνα είπε πως η πόλη έχει περισσότερα οχήματα από αυτά που αντέχει και υστερούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ζήτησε να υπάρξει φορέας βιώσιμης κινητικότητας για το κυκλοφοριακό.

Ανέφερε πως την προηγούμενη θητεία στο τρίγωνο της Αθήνας έγιναν πεζοδρομήσεις και αποκαταστάσεις πλατειών.

Σημείωσε πως βασική δουλειά του δημάρχου είναι η καθημερινότητα, είπε πως η Αθήνα είναι μια πιο καθαρή πόλη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας πως από τους υπόγειους κάδους έχουμε λιγότερες διαδρομές απορριμματοφόρων.

Για την ανακύκλωση τόνισε πως τον Σεπτέμβριο θα τοποθετηθούν καφέ κάδοι, ειδικά στα σχολεία, και αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινοτικής αστυνόμευσης στην πόλη.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του debate με τους συνυποψηφίους του δημοκρατικού τόξου.

Για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων είπε πως συμφωνεί με τη ρύθμιση που απαγορεύει σε νεοναζί, φασίστα εγκληματία να κατέβει στην Αθήνα. Υπενθύμισε ότι όταν καταδικάστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Δήμος Αθηναίων τον έπαυσε από το δημοτικό συμβούλιο και έκλεισε τα γραφεία του κόμματός του στην πρωτεύουσα.

Για τον Βοτανικό είπε πως έχουν προχωρήσει οι πρόδρομες εργασίες.

Share

Τελευταία άρθρα

Αναβαθμισμένος χώρος αναψυχής και άθλησης η Φρεαττύδα

Η παραλία της Φρεαττύδας άλλαξε εικόνα και έγινε ακόμη πιο λειτουργική, ασφαλής και προσβάσιμη για…

1 ώρα ago

Πρωτοποριακό μοντέλο αντιπλημμυρικής προστασίας αναπτύσσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια…

2 ώρες ago

Δωρεά 160 εκ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση πανεπιστημίων

Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…

2 ώρες ago

Taste Lesvos: Νέα γιορτή γαστρονομίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…

3 ώρες ago

560.000 ευρώ για νέο γήπεδο 8×8 στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.

3 ώρες ago