Σα. Μάι 4th, 2024

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή στη Ναύπακτο


Στο Δήμο Ναυπακτίας, με τα 66 χωριά και την  πανέμορφη καστροπολιτεία της Ναυπάκτου,  θα αναμετρηθούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου Οκτωβρίου τέσσερις υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας θα διεκδικήσει την επανεκλογή του επικεφαλής της «Συνεργασίας Πολιτών» με αναφορά μεν στην κεντροδεξιά παράταξη, αλλά με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που διαρκώς διευρύνεται με νέες υποψηφιότητες. Απέναντι στον νυν δήμαρχο, υποψήφιος κατεβαίνει ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος με την «Ενωτική Πρωτοβουλία» που δηλώνει ανεξάρτητος, αλλά έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στους δύο αυτούς συνδυασμούς διεκδικητές του Δήμου, είναι πολλές οι προσχωρήσεις στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους, που έπαιξαν ρόλο στο παρελθόν στα δημοτικά πράγματα και φιλοδοξούν να παίξουν και στο μέλλον.

Τρίτη υποψηφιότητα για τον Δήμο είναι αυτή του Ανδρέα Κωνσταντόπουλου, από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, αδελφού του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΔημήτρηΚωνσταντόπουλου, που μπαίνει δυναμικά στο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον κ.Κωνσταντόπουλο θα είναι ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Αμανατίδης, που κατάγεται από τον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας.

 Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπακτίας» έχει υποψήφιο δήμαρχο τον   Νίκο Μπίμπα, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας-Δωρίδας και ευελπιστεί να εκλέξειέναν εκπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο.Τέλος, μετά την απόσυρση της υποψήφιας δημάρχου του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας», Μαρίας Ζιαμπάρα από την τις δημοτικές εκλογές, ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο δικηγόρος Βασίλης Γκίζας.

Περικλής Καπετανόπουλος