Δε. Απρ 29th, 2024

Ηλιούπολη: Δέκα υποψήφιοι δήμαρχοι διεκδικούν τον Δήμο

του Περικλή Καπετανόπουλου

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δημοτικές εκλογές στην Ηλιούπολη. Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά δέκα συνολικά θα είναι οι διεκδικητές της διοίκησης του Δήμου, που μπορεί να μην διαθέτει παραλία, έχει όμως δεκάδες ελεύθερους χώρους και συγκριτικά το περισσότερο πράσινο από όλους τους Δήμους του Νότιου Τομέα.

Για πρώτη φορά, θα είναι τρεις οι διεκδικητές από τον χώρο της κεντροδεξιάς, μειώνοντας στο ελάχιστο τις πιθανότητες να είναι οι νικητές της εκλογικής μάχης. Ο Τάσος Ευσταθίου «Ηλιούπολη πάμε Μπροστά» και ο Γαβριήλ Αραμπατζής «Ηλιούπολη η Πόλη που Θέλω»,που ήταν αντίπαλοι και το 2019, είναι και οι δυο πρώην αντιδήμαρχοι του μοναδικού εκλεγμένου δημάρχου της κεντροδεξιάς παράταξης Γιάννη Αναγνώστου (2007-2010). Ωστόσο σε αυτή την εκλογική μάχη, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην δήμαρχος υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Αθανάσιου Βαμβίνη τομεάρχη Μεταφορών της Ν.Δ, ο οποίος μέσω διαδικτύου έχει δηλώσει υποψηφιότητα, αλλά μέχρις εκεί.

Στο χώρο της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ «Ηλιου-Πόλις, ανθρώπινη πόλη» επικρατούν φυγόκεντρες τάσεις. Μια ομάδα μελών και στελεχών, που πρόσκεινται φιλικά στον Νίκο Παππά και την τοπική βουλεύτρια κα Χριστίδου, έχει συμπράξει και θα θέσει υποψηφιότητα με τον δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, παλιό στέλεχος της ΠΑΣΠ και αριστίδην σύνεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο τελευταίο συνέδριο του. Η άλλη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την διάσπαση της δημοτικής κίνησης, αποφάσισε να συμμετάσχει αυτόνομα τις εκλογές και να κατεβάσει ως υποψήφιο δήμαρχο, τον 32χρονο δικηγόρο Θοδωρή Παπαδάτο.

Από τον χώρο ΠΑΣΟΚ που δεν έχει στεγανά και τροφοδοτεί με στελέχη άλλους πολιτικούς χώρους, προέρχονται άλλοι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο Στάθης Ψυρρόπουλος καθηγητής υποψήφιος με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» και ο Δημήτρης Ευαγγέλου «Φωτεινή Ηλιούπολη» που προέρχεται τον επιχειρηματικό χώρο. Επίσης στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν το 2019 και είναι και το 2023 υποψήφιοι με τον Γ.Χατζηδάκη (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και άλλοι)

Στην Αριστερά υπάρχουν τρεις παρατάξεις, που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) που είναι και η μεγαλύτερη στο χώρο, με υποψήφιο δήμαρχο τον 32χρονο Αλέξανδρο Μπουγά, η «Μαχόμενη Ηλιούπολη»(ΑΝΤΑΡΣΙΑ) με τον Πέτρο Μανιάτη και η «Αριστερή Πρωτοβουλία»(Μ-Λ ΚΚΕ) με τον Γιώργο Σόφη.

Το παράδειγμα του Βύρωνα, όπου οι δυο κεντροδεξιές παρατάξεις ενώθηκαν και διεκδικούν με αξιώσεις τον Δήμο με επικεφαλής την Μίλτο Μπαντή, όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα επαναληφθεί στην Ηλιούπολη, εκτός και αν…