Πε. Μάι 2nd, 2024

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας συναντήθηκε η δήμαρχος Τήλου

Σημαντικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία είχε χθες η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά-Αλειφέρη. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και είχε συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης με τον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά.

Στην ατζέντα των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα ακτοπλοϊκής αναβάθμισης του νησιού, το μεταφορικό ισοδύναμο και την ανάγκη διατήρησης του, το κόστος ακτοπλοικής μετάβασης στα νησιά και βέβαια την μελέτη για την επέκταση του τουριστικού καταφύγιό μας στα Λιβάδια μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Συζητήθηκε τέλος και η ανάγκη επέκτασης του εμπορικού λιμανιού της Τήλου καθώς και οι διαδικασίες για νομιμοποίηση των δύο επιπλέον αλιευτικών λιμανιών.

Η κ. Καμμά-Αλειφέρη αναφερόμενη στο θερμό κλίμα που συνάντησε, επεσήμανε πως “χαιρόμαστε που τόσο ο Υπουργός κος Βαρβιτσιώτης όσο και ο Υφυπουργός κος Παππάς, είναι πάντα διαθέσιμοι, ακούνε και προσπαθούν να βρίσκουν λύσεις για τα νησιά μας”.

Να σημειωθεί πως η δήμαρχος Τήλου, στα πλαίσια της συνέλευσης της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον αναπληρώτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και να του θέσει το θέμα των χρηματοδοτήσεων.