Τε. Απρ 24th, 2024

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Με 9,7 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων με ποσοστό 31.6% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 21.9% και διαφορά 9.7%

Σημαντικό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων , 12% , ενώ στην τρίτη θέση με μικρές διαφορές μεταξύ τους είναι η Χρυσή Αυγή (6.9%), το ΚΙΝΑΛ (6.5%), το ΚΚΕ (6.0%)

Για την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να παλεύει η Ένωση Κεντρώων (με 2.5%) , ενώ εντυπωσιακή είναι η εμφάνιση του κόμματος «Ελληνική Λύση» με 2.6%.

Ακολουθούν το ΛΑΕ με 1.9%, οι ΑΝΕΛ 1.8%, το «Ποτάμι» με 1.8% και η «Πλεύση Ελευθερίας» με 1%.

Η έρευνα έγινε από τη 1η Νοεμβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου, σε δείγμα 1000 ενηλίκων ατόμων πανελλαδικά .
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 43% θεωρεί πως ο Τζορτζ Σόρος παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Αντίθετα, το 17% δηλώνει ότι δεν παρεμβαίνει ο Τζόρτζ Σόρος ενώ ένα ποσοστό 40% δεν γνωρίζει και δεν απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 56% των ερωτηθέντων κρίνει τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αρνητική, ενώ θετική κρίνει τη στάση του μόνο το 29%.

• Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το 56% των ερωτηθέντων ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ

• Το 28% ζητά να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να προκηρυχθούν εκλογές.