Κυ. Απρ 28th, 2024

Τεμπονέρας: «Να υπάρξει συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές»

Σ

ε συνεργασία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠαΣοΚ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, παρότι από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να συμπράξουν σε κάτι τέτοιο, προέτρεψε τα δύο κόμματα το στέλεχος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, Διονύσης Τεμπονέρας, σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά FM.

Ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί «ένα πλατύ δημοκρατικό μέτωπο απέναντι σε μια Δεξιά η οποία έρχεται με διαθέσεις τις οποίες ήδη έχει δείξει».

«Το μέτωπο θα προκύψει με όλους εκείνους τους δημοκρατικούς πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνονται τον πολιτικό συσχετισμό που έχει σχηματιστεί και είναι εξαιρετικά αρνητικός για όλη την κοινωνία. Νομίζω ότι και η Αριστερά και η Κεντροαριστερά με πρώτο σημείο καμπής τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να συναινέσουν προκειμένου να μην επιτρέψουμε η ΝΔ και αυτή η συντηρητική κυβέρνηση να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τεμπονέρας.

«Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή»

Όταν, δε, ρωτήθηκε αν με όσα λέει αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ να κατέβουν από κοινού στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Διονύσης Τεμπονέρας ήταν ακόμα πιο ξεκάθαρος: «Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Βίτσα που «έδειξε» το ενδεχόμενο διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τεμπονέρας είπε ότι «οι αναλύσεις και οι τοποθετήσεις όλων θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικές. Να περιμένουμε πρώτα να συνεδριάσουν τα όργανα, να ληφθούν οι αποφάσεις και να τεθεί επί τάπητος ένας οδικός χάρτης ο οποίος θα μας πάει συντεταγμένα σε διαδικασίες όπου θα αποφασίσουμε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι το πολιτικό μας στίγμα, η πολιτική ταυτότητα, η θέση και η φυσιογνωμία μας, να δούμε ποια συμφέροντα θέλουμε να εκπροσωπήσουμε στην κοινωνία».

Το ίδιο επικριτικός εμφανίστηκε και για τις δηλώσεις του βουλευτή Ευάγγελου Αποστολάκη που έθεσε το όριο για εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι τις ευρωεκλογές – όπως έχει ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας – λέγοντας «θεωρώ αυτονόητο ότι θα υπάρξει αυτοσυγκράτηση και τα ζητήματα αυτά θα απαντηθούν και θα λυθούν συντεταγμένα στα πλαίσια του εσωκομματικού διαλόγου ο οποίος θα γίνει αλλά και στα πλαίσια των συνεδριακών αποφάσεων που θα προκύψουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν νομίζω ότι στο δημόσιο χώρο και ειδικά δύο μέρες μετά τις εκλογές, αυτές οι δηλώσεις έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω».