Δε. Απρ 29th, 2024

Κατανομή εκλογικής χρηματοδότησης στα μη κοινοβουλευτικά κόμματα

του Περικλή Καπετανόπουλου,

Tην κατανομή της εκλογικής χρηματοδότησης στα μικρότερα κόμματα που θα πάρουν μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αποφάσισε σήμερα η διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν δώδεκα εκπρόσωποι κομμάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας, ήτοι τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση καθώς και οι εκπρόσωποι των κομμάτων που έχουν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ», Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου, ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Ένωση Κεντρώων, Ευ – Κίνηση, Πράσινο και Μωβ, ΠατριωτικόςΣυνδυασμός.

Στα επτά κόμματα που συμμετέχουν για πρώτη φορά στην Διακομματική Επιτροπή δόθηκε η δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους και να υποβάλλουν προτάσεις για την βελτίωση των εκλογικών διαδικασιών.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να κατεβάζουν τα συνεργεία του τις αφίσες προεκλογικές αφίσες που είχε τοποθετήσει εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμo για αφισορύπανση. Την ίδια καταγγελία έκανε και ο εκπρόσωπος του Μέρα25.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.