Δε. Απρ 29th, 2024

Αδιέξοδο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει αυτοδιοικητικών – Το τρικ των «ανεξάρτητων» και η Πάρος

Η συντριπτική ήττα που ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαίου, σόκαρε τους πάντες στη Κουμουνδούρου και έφερε σε απελπισία όσους ασχολούνταν με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, που έρχονται τον Οκτώβριο

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούσε να βρει ισχυρούς υποψήφιους, ακόμα και πριν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Τώρα, που βρίσκεται σε εκλογικό κατήφορο, δεν έχει καμία απολύτως τύχη να συγκροτήσει ψηφοδέλτια που να μπορούν να διεκδικήσουν Περιφέρειες και Δήμους και οι επιτελείς του κόμματος το γνωρίζουν καλά.

Κάπως έτσι, έπεσε στο τραπέζι το τρικ των δήθεν ανεξάρτητων και υπερκομματικών υποψηφιοτήτων. Το κόλπο είναι απλό: Αφού δεν μπορούμε να βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε υποψηφιότητες, θα βάζουμε δικούς μας ανθρώπους, ώστε να ελέγξουμε το συνδυασμό μετά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πάρος, όπου στον υποτίθεται ανεξάρτητο συνδυασμό «Με ευθύνη και ενότητα» ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ως υποψήφιος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πρώην υποψήφιος βουλευτής, ο οποίος επιτίθεται με ακραίους συχνά χαρακτηρισμούς στη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό που ξεχνούν στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι στις τοπικές κοινωνίες οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους και ήδη, στην Πάρο, ενισχύεται η στήριξη του επιτυχημένου Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου.