Πε. Μαρ 28th, 2024

Έρχονται προσλήψεις 16.500 ατόμων σε Ο.Τ.Α και Ν.Π.Δ.Δ

του Περικλή Καπετανόπουλου

Έρχονται προσλήψεις 16.500 ατόμων, με ωράριο πλήρους απασχόλησης για δυο χρόνια, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ν.Π.Δ.Δ. Οι νέοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν σταδιακά τους επόμενους μήνες σε αντικατάσταση του προγράμματος που «τρέχει» και ολοκληρώνεται μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Ήδη, τα Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την χώρα παίρνουν αποφάσεις για ένταξη του Δήμου τους στο πρόγραμμα επιχορήγησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην Ο.Α.Ε.Δ) για μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 55-67 ετών.

Οι Δήμαρχοι μέσω της Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) έχουν τοποθετηθεί, επανειλημμένα θετικά για το «πρόγραμμα 55-67», στις συναντήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία, διότι για τους 332 Δήμους της χώρας παρέχει τα εξής πλεονεκτήματα:

-Οι υπηρεσίες των Δήμων έχουν για δυο χρόνια (1+1) στην διάθεση τους προσωπικό με επαγγελματική εμπειρία, όλων των κατηγοριών (Υ.Ε, Δ.Ε, Τ.Ε και Π.Ε).

-Έχουν πλήρες ωράριο απασχόλησης, άρα μπορούν να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης.

-Δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Ο.Τ.Α, και συνεπώς δεν αναγκάζεται ο Δήμος να ζητήσει από την Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών, την έγκριση μόνιμων προσλήψεων για τις κενές οργανικές θέσεις που έχει στον οργανισμό του από τις συνταξιοδοτήσεις και τις μετατάξεις.

Aς σημειωθεί ότι το αίτημα της ΚΕΔΕ για παράταση 2 χρόνια + 2 χρόνια του προγράμματος 55-67 που είναι σε εξέλιξη, δεν συνάντησε θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Εργασίας.