slider

Υπεγράφη η επιλέξιμη δαπάνη ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι

Μετά από συστηματική δουλειά και με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη το έργο διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι με τη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μπαίνει στην τελική ευθεία διευθέτησης.

Χθες υπεγράφη η απόφαση πράξης ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 30.826.112,48 €. Μετά τη σχετική εξέλιξη το έργο βρίσκεται στην οικονομική επιτροπή και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάθεσης σε ανάδοχο.
Η διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι το οποίο, έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αφού πρόκειται για έργα, ασφαλούς διοχέτευσης της απορροής των υδάτων στη θάλασσα, επί της κοίτης του ρέματος σε μήκος 2.900m, από την Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου έως την εκβολή.

Το ρέμα παρουσιάζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές κατά καιρούς, οπότε αποτελεί βασική κοινωνική προτεραιότητα η διασφάλιση της απορροής των υδάτων στη θάλασσα, έτσι ώστε να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή και να ελαχιστοποιούνται οι υλικές ζημιές.

Επίσης σε μεγάλο μέρος του έχει εκφυλιστεί λόγω αστικών παρεμβάσεων με συνέπεια την άναρχη και συχνά καταστροφική διέλευση του νερού σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Τελευταία άρθρα

Ο Θ. Βασιλόπουλος στη Βουλή για τη σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

"Η αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας σήμερα κρίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ".

3 ώρες ago

Πρόβλημα για τις νερατζιές των δήμων ο “ακανθώδης αλευρώδης”

Πως αντιμετωπίζει ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού το θέμα αυτό.

4 ώρες ago

Αντιδρά ο Δήμος Δελφών στο νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων

"Το όχι του Δήμου Δελφών στο Νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων είναι ξεκάθαρο και…

4 ώρες ago

Λήμνος: Βελτίωση των υποδομών των ακτών για άτομα με κινητικά προβλήματα

Ενισχύεται η προσβασιμότητα σε τρεις παραλίες του Δήμου Λήμνου (Νέα Μάδυτος Μύρινας, Πλατύ, Ζεματάς Παναγιάς).

4 ώρες ago

Ιωάννινα: Συνεργασία για την πρόληψη, την υγεία και την ευζωία

Ενισχύεται η συνεργασία του Δήμου με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε η πρόληψη και η…

5 ώρες ago