Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Αθηναίων: Ολοκληρώθηκε το 2ο Athens City Festival – Περισσότερα από 175.000 άτομα συμμετείχαν στις 265 δράσεις

265 δράσεις πλαισίωσαν από 1η έως 31 Μαΐου τη μεγαλύτερη γιορτή της Αθήνας σε 104 διαφορετικά σημεία 

Κ. Μπακογιάννης: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι αγκάλιασαν το φετινό φεστιβάλ – Ραντεβού τον επόμενο χρόνο!»

Περισσότεροι από 175.000 Αθηναίοι, Αθηναίες και επισκέπτες της πόλης έλαβαν μέρος στο φετινό 2οAthens City Festival, τη μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων που πραγματοποιήθηκε για έναν ολόκληρο μήνα στην πρωτεύουσα. Από 1η έως 31 Μαΐου, το κέντρο και οι γειτονιές της Αθήνας, σε 104 διαφορετικά σημεία, έγιναν το επίκεντρο μίας μεγάλης γιορτής, με περισσότερες από 265 δράσεις για μικρούς και μεγάλους να γίνονται “sold out”. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος οι συμμετοχές σχεδόν τετραπλασιάστηκαν συγκριτικά με το περσινό (πρώτο) Φεστιβάλ στο οποίο είχαν καταγραφεί 50.000. 

Περιηγήσεις σε λόφους, ξεναγήσεις σε στοές, συναυλίες και πάρτυ σε πλατείες και αγορές, πικ-νικ σε πάρκα και λόφους, εκθέσεις, βόλτες με ποδήλατο, κυνήγι θησαυρού, αλλά και κινηματογραφικές προβολές σε ανοιχτούς χώρους, χάρισαν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης σε όλους όσοι συμμετείχαν. 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Η συμμετοχή στο 2ο Athens City Festival, φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλες και όλους όσοι το αγκάλιασαν -παίρνοντας μέρος στις ψυχαγωγικές και πρωτότυπες δράσεις του- και βέβαια στην απίθανη ομάδα της ΕΑΤΑ που ανέλαβε τη διοργάνωσή του. Στοίχημά μας είναι η ξεχωριστή αυτή γιορτή του Δήμου Αθηναίων να γίνεται κάθε χρόνο ακόμη πιο μεγάλη και πιο δυναμική. Ραντεβού τον επόμενο χρόνο!»

Η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ  https://cityfestival.thisisathens.org/ σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας, με περισσότερα από 760.000 pageviews και 140.000 μοναδικούς χρήστες όλο τον μήνα.

Το πρόγραμμα του 2ου Athens City Festival δημιουργήθηκε έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα σε ομάδες και φορείς της πόλης, ενώ το φεστιβάλ σχεδίασε και υλοποίησε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). 

Οι καλύτερες στιγμές του This is Athens City Festival

Στον ένα μήνα που διήρκησε το φεστιβάλ φιλοξένησε επιλογές για όλες τις μουσικές προτιμήσεις. Ανάμεσα στις πιο ηχηρές παρουσίες, ήταν οι κινηματογραφικοί Cinematic Orchestra που συγκέντρωσαν περισσότερα από 6.000 άτομα στην πλατεία Κοτζιά. Ξεχώρισαν ο Kutiman στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, το πρώτο προσβάσιμο χιπ-χοπ φεστιβάλ που διοργάνωσαν οι Cool Crips στην Τεχνόπολη, οι Mammal Hands στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο PanPan στην Αγγλικανική Εκκλησία, αλλά και δύο καλλιτέχνες έντεχνης μουσικής που τραγούδησαν σε αρχαιολογικούς χώρους: Σαββίνα Γιαννάτου και το Κουαρτέτο Γιασεμί μάγεψε όσους βρέθηκαν στη Στοά του Αττάλου, ενώ ο Ψαρογιώργης έπαιξε λαούτο στη Ρωμαϊκή Αγορά. Το Athens Jazz Festival στην Τεχνόπολη μάγεψε και φέτος τους λάτρεις της τζαζ μουσικής. 

Παράλληλα, διοργανώθηκαν πάρτυ σε όλες τις γωνιές της πόλης, όπως των Street Outdoors στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 15.000 άτομα, το πάρτυ της ομάδας Yucatan στην “καρδιά” της πλατείας Ομόνοιας, ενώ αίσθηση έκαναν και τα πάρτυ στην πλατεία Σανταρόζα και στη Βαρβάκειο Αγορά. Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης άνοιξε τις πόρτες της και φιλοξένησε τη συναυλία της Ρένας Μόρφη, πάρτυ και φεστιβάλ κεραμικής.

Εκτός από την ψυχαγωγία και τη γαστρονομία, όμως, το Athens City Festival διοργάνωσε και μια σειρά δράσεων και ξεναγήσεων σε συνεργασία με μεγάλους πολιτιστικούς φορείς -όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη– αλλά και υπαίθριες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. 

Το φεστιβάλ “άνοιξε” με ένα μεγάλο πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος την Πρωτομαγιά και συνεχίστηκε με βόλτες με ποδήλατο σε γειτονιές της Αθήνας, ξεναγήσεις στους λόφους της Ακρόπολης σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, περιηγήσεις στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας, αλλά και στις υπόγειες κατακόμβες και στοές της πόλης, και  ανοιχτές προβολές νέων ελληνικών ταινιών στο πάρκο Ελευθερίας

Τέλος, η δράση Το Release Athens πάει Ερμού, με ανοιχτές συναυλίες για όλους, στην Πλατεία Συντάγματος, συνεχίζεται μέχρι και αύριο 3 Ιουνίου.