Πε. Απρ 25th, 2024

Εκλογές 2023: Φεύγουν μαζικά οι ετεροδημότες για να ψηφίσουν – Γεμάτα λιμάνια, ΚΤΕΛ και δρόμοι – Τι ισχύει για τα διόδια

Με κάθε μέσο αναχωρούν και σήμερα -μία ημέρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής- οι ετεροδημότες από την πρωτεύουσα, με τελικό προορισμό τον τόπο καταγωγής τους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα των κάλπεων, προκειμένου να ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές της Κυριακής. Χιλιάδες άνθρωποι,που ο τόπος κατοικίας τους είναι διαφορετικός από τον τόπο καταγωγής τους θα ταξιδέψουν και τις επόμενες ώρες, για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Σημειώνεται ότι η κίνηση στα ΚΤΕΛ και στα λιμάνια είναι ήδη αυξημένη από χθες.

Λιμάνια, ΚΤΕΛ και δρόμοι

Σήμερα, από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν σήμερα 12 πλοία για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Η πληρότητα ξεπερνά το 80%, ενώ αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλοί είναι εκείνοι που κλείνουν εισιτήρια τελευταία στιγμή.
Αντίστοιχα, αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα αεροδρόμια της χώρας, στα ΚΤΕΛ αλλά και στις εθνικές οδούς, αφού ανάλογα με τον τόπο τους οι πολίτες επιλέγουν το κατάλληλο μέσο για να φτάσουν στον προορισμό τους και να ψηφίσουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Διόδια

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εντολή για δωρεάν διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δίκυκλων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους λόγω διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ως εξής:

  • Για τους ψηφοφόρους από τις 00:00 του Σαββάτου 20 Μαΐου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023.
  • Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δωρεάν διελεύσεις ισχύουν από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου 2023 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023. Η διέλευσή τους χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης Δικαστικού Αντιπροσώπου καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.