Πα. Μαρ 29th, 2024

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Συμμετοχή στο «Greek Tourism and Gastronomy» στην Ιορδανία

Στο B2B workshop, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού της Ιορδανίας, ενώ οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας πραγματοποίησαν παρουσίαση της περιοχής μας ως ταξιδιωτικό προορισμό.

Οι Ιορδανοί επισκέπτονται συχνά τη χώρα και την Κεντρική Μακεδονία και ενδιαφέρονται για τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό city break, για τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας και για δραστηριότητες στη φύση, καθώς και για τουρισμό πολυτελείας. Κατά τις συναντήσεις που έγιναν αυτό που τονίστηκε από τους επαγγελματίες της Ιορδανίας ήταν το αίτημα για απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και η διευκόλυνση στο θέμα της έκδοσης βίζας για τη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πολίτες των χωρών της Μέσης Ανατολής για διακοπές στην Ελλάδα και κυρίως για τουρισμό πολυτελείας στις παραθαλάσσιες ζώνες. Επίσης ενδιαφέρονται για την κουλτούρα και την ιστορία της κεντρικής Μακεδονίας, τις δραστηριότητες στη φύση και τη γαστρονομία του τόπου μας. Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε σε τέτοιες συναντήσεις, με σκοπό την αύξηση των τουριστικών ροών προς την κεντρική Μακεδονία»