Πε. Μαρ 28th, 2024

Ήπειρος: Η πρώτη αεροπορική πτήση Τελ Αβίβ – Ιωάννινα είναι γεγονός

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα και αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση τουριστών από το Ισραήλ οι οποίοι επιλέγουν σταθερά το Νομό Ιωαννίνων για τις διακοπές τους

Η απευθείας πτήση ήρθε μετά από την συνεργασία που είχαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών με την Aegean και είναι το αποτέλεσμα της στοχευμένης προβολής που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Ισραήλ.

Το αεροσκάφος της Aegean προσγειώθηκε λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ και τους πρώτους επισκέπτες που έφτασαν ανέμενε ένα μικρό κέρασμα. Παραδοσιακά μπακλαβαδάκια και ενημερωτικό υλικό για την περιοχή και τα αξιοθέατά του μαζί με μικρά αναμνηστικά δώρα.

Στο αεροδρόμιο παραβρέθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για Ειδικές Μορφές Τουρισμού, Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χάρης Λαζάνης, στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης και στελέχη του Γραφείου Τουρισμού, όπως επίσης ο Πρόεδρος Σπύρος Σουρέλης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων.

«Εκ μέρους της Περιφέρειας εκφράζουμε την χαρά μας για την πρώτη πτήση. Είναι ένα επιστέγασμα της συνεργασίας μας με τον Δήμο, την Ένωση Ξενοδόχων και επαγγελματίες της περιοχής μας και θα αποτελέσει τον οδηγό για άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον. Στην
πόλη το Εβραϊκό στοιχείο έχει μία διαδρομή αιώνων. Αυτό θα το προβάλλουμε περισσότερο ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και τον τόπο. Η αύξηση των επισκεπτών μας δημιουργεί περισσότερες υποχρεώσεις και οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε από την πλευρά του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας.

«Η πρώτη πτήση που έφτασε είναι η συνέχεια της συνεργασίας που έχουμε με το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια αλλά αποτελεί και την απαρχή του οράματος που είχε ο αείμνηστος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ για την προγραμματισμένη εξωστρέφεια της πόλης. Είχε γίνει μία μεγάλη και επίπονη προσπάθεια και σήμερα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι η γραμμή θέλει στήριξη. Τόσο από την πλευρά μας όσο και η Περιφέρεια θα στηρίξουμε την γραμμή με
προωθητικές ενέργειες. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς πιστεύουμε ότι θα ευδοκιμήσει. Στόχος όλων είναι να ανοίξουμε κι άλλες αεροπορικές γραμμές σε άλλους προορισμούς» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, αρμόδιος για τον Τουρισμό κ. Γιώργος Λώλης.

Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων ο Πρόεδρός της κ. Σπύρος Σουρέλης τόνισε ότι «η πληρότητα της πρώτης πτήσης ήταν αρκετά ικανοποιητική. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα να υπάρξει αμφίδρομη σχέση καθώς τα εισιτήρια είναι σε πολύ καλές τιμές και ελπίζουμε να ανοίξουν κι άλλοι προορισμοί από το αεροδρόμιό μας. Ο διακαής μας πόθος είναι να μπει μία πτήση για την Γερμανία και ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να έχουμε καλά νέα».