Πα. Απρ 19th, 2024

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ο Τζιτζικώστας στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. 

Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα των ατόμων με αναπηρίες, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ, που διοργανώθηκε σε συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), αλλά και στον αγώνα δρόμου υγείας και δυναμικού βαδίσματος, με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή αγωνιζομένων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: “Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία. Χιλιάδες δρομείς μικροί και μεγάλοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν φέτος στον Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’, που αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία κάθε χρόνο γίνεται και πιο μεγάλη, προβάλλοντας την πόλη και τη Μακεδονία σε όλο τον κόσμο. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και όλους τους εθελοντές για το πολύ σημαντικό έργο που κάνουν όλα αυτά τα 17 χρόνια, βοηθώντας στο να καταξιωθεί ο μαραθώνιος ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητισμούς θεσμούς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”.