Πε. Μαρ 28th, 2024

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Η Ζάκυνθος υποδέχθηκε τα Μουσικά Σχολεία με τη στήριξη της Περιφέρειας

Στη Ζάκυνθοτόπο διαχρονικής πολιτιστικής δημιουργίας, και ιστορικής παρακαταθήκης μεγάλων μορφών της μουσικής, υποδέχθηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τα Μουσικά Σχολεία των Επτανήσων στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων συνδιοργανώνοντας και στηρίζοντας οικονομικά την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, τόνισε πως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει με κάθε πρόσφορο μέσο τη μουσική δημιουργία στα Ιόνια Νησιά, τη συνεργασία σχολείων και φορέων και την ανάδειξη της μουσικής κληρονομιάς της. Εξέφρασε, δε, την ανάγκη σύντομα και η Κεφαλονιά, το μοναδικό νησί των Ιονίων στο οποίο παρά την μουσική του παράδοση δεν λειτουργεί μουσικό σχολείο, να αποκτήσει το δικό του.

Συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των Μουσικών Σχολείων Ζακύνθου, Λευκάδας και Κέρκυρας που με το πλούσιο πρόγραμμά τους μας ταξιδεύουν μουσικά και έβαλαν τα δυνατά τους αποδεικνύοντας περίτρανα τις μουσικές τους επιδόσεις θεμελιώνοντας το θεσμό του Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων Ιονίων Νήσων. το οποίο ξεκίνησε το 2019 στην Λευκάδα και τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίζεται και θα εμπλουτίζεται το φεστιβάλ με την άμεση υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το άνοιγμα των εκδηλώσεων έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου με παρουσίαση των μουσικών σχολείων και την απονομή τιμητικών πλακετών στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Αικατερίνη Μοθωναίου, ως αναγνώριση της συμβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο και στην υποστήριξη της μουσικής στα Ιόνια Νησιά.