Πα. Μαρ 29th, 2024

Ο Μπακογιάννης έβαλε…ποδοσφαιρικά παπούτσια για καλό σκοπό – Ο φιλανθρωπικός αγώνας του Δήμου Αθηναίων με την ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων

«Ένα» σπάνιας ομορφιάς γκολ κατά της φτώχειας έβαλαν την περασμένη Κυριακή οκτώ ποδοσφαιρικές ομάδες, στέλνοντάς ένα στεντόρειο μήνυμα αλληλεγγύης στους χιλιάδες ευάλωτους συνανθρώπους μας που διαβιούν στο δρόμο.

Όσοι επισκέφθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο το μεγάλο φεστιβάλ – γιορτή της κοινωνίας των πολιτών του Δήμου Αθηναίων (1ο ATHENS CIVIL SOCIETY FESTIVAL) στο Σεράφειο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά κι ένα ξεχωριστό τουρνουά ποδοσφαίρου φιλανθρωπικού χαρακτήρα, το οποίο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Στο τουρνουά συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η ελληνική ποδοσφαιρική Ομάδα Αστέγων, αλλά και οι ομάδες ποδοσφαίρου της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δήμου Αθηναίων, αλλά και των παλαιμάχων της Εθνικής Ελλάδος. Άνθρωποι του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», εμβληματικές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του Δήμου ένωσαν τις δυνάμεις τους και επανέλαβαν για ακόμη μια φορά την ανάγκη να εξαλειφθεί η φτώχεια σε όλες τις μορφές της.

Μάλιστα, το χορτάρι του ποδοσφαιρικού γηπέδου πάτησε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος συμμετείχε στο τουρνουά, παίζοντας με την ομάδα ποδοσφαίρου του Δήμου.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μπορεί να μην κατάφερε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, δεσμεύτηκε όμως να συνεχίσει τον αγώνα κατά της φτώχειας έξω από τα ποδοσφαιρικά τερέν, υλοποιώντας μέσω του Δήμου της Αθήνας, πολύπλευρες δράσεις που θα στηρίζουν έμπρακτα τον ευάλωτο πληθυσμό της πρωτεύουσας.