Πα. Μαρ 29th, 2024

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική περίοδος: Στα Χανιά ο Μητσοτάκης το απόγευμα με κεντρικό σύνθημα «έργα, έργα, έργα»

Αύριο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, όπου θα υπογράψει τη νέα επέκταση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Την εκκίνηση του πολιτικού σπριντ έως την κρίσιμη κάλπη της απλής αναλογικήςσηματοδοτεί η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την οποία ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 21 Μαΐου.

Η απαιτούμενη για τη διάλυση της Βουλής πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίουέχει υπογραφεί από τα μέλη του οργάνου διά της περιφοράς. Ακολούθως, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ζήτησε και επισήμως τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου.

Θεσμική δήλωση

Μετά το ραντεβού του με την κυρία Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός εξήγησε σε δήλωσή του, που προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τον λόγο μείζονος εθνικής σημασίας για τον οποίο ζητά την προσφυγή στις κάλπες.

Στη λιτή και θεσμική, δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης, αφού υπενθύμισε ότι τήρησε τη δέσμευση του 2019 ότι θα εξαντλήσει την κυβερνητική θητεία του, υπογράμμισε ότι η ανάγκη της διατήρησης των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και της οικονομικής σταθερότητας, αλλά και η έγκαιρη πραγμάτωση του στόχου της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας επιβάλλουν την εκλογή μίας ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή.

Στην ίδια δήλωση ο πρωθυπουργός ενθάρρυνε τους πολίτες αφενός να προασπίσουν με την ψήφο τους τα κεκτημένα της κυβερνητικής θητείας, αφετέρου να εγγυηθούν ότι η χώρα θα βαδίσει και την επόμενη τετραετία στο μονοπάτι της προόδου.

Έργα, έργα, έργα

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται την Κρήτη, από όπου θα ξεκινήσει και επισήμως την προεκλογική εκστρατεία του. Το βράδυ μιλά στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Κατεχάκη, στο παλιό λιμάνι της πόλης των Χανίων.

Αύριο θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, όπου θα υπογράψει τη νέα επέκταση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Και η χθεσινή παρουσία του, πάντως, στην Πελοπόννησο σημαδεύτηκε από τις υπογραφές για την εκκίνηση των έργων κατασκευής δύο σημαντικών οδικών αξόνων, αυτού που θα συνδέσει το δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 «Μορέας», αλλά και του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, που θα συνδέει την Καλαμάτα με τον Ριζόμυλο, την Πύλο και τη Μεθώνη.

Κυβερνητικά στελέχη παρατηρούν ότι ενώ η τρέχουσα τετραετία είναι αυτή της ωρίμανσης των έργων που αφορούν σημαντικές οδικές αρτηρίες, η επόμενη θα είναι η τετραετία εκτέλεσης αυτών των έργων.

Μήνυμα ενότητας

Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας έστειλαν χθες το απόγευμα από την Καλαμάτα ο νυν και ο πρώην πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς ο οποίος τον υποδέχτηκε στην εκλογική του Περιφέρεια και, έπειτα από μια βόλτα στο κέντρο, τον κάλεσε για φαγητό σε μεζεδοπωλείο στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας. Παρότι το ψητοπωλείο είναι γνωστό για την γουρνοπούλα του, οι δυο τους φαίνεται να γευμάτισαν ελαφρά, μιλώντας κατ’ ιδίαν σε πολύ φιλικό κλίμα για περισσότερο από μία ώρα.

Πολλοί παραβρισκόμενοι τους πλησίασαν για να φωτογραφηθούν μαζί τους, ενώ λίγο μετά τις 4 αποχώρησαν, χαιρετώντας τον κόσμο που βρισκόταν έξω από το μαγαζί.

Οδικός άξονας Νο2

Το απόγευμα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς μίλησαν στην ειδική εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για τον Οδικό Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, ο οποίος θα συνδέει την Καλαμάτα με τον Ριζόμυλο, την Πύλο και τη Μεθώνη. Να σημειώσουμε ότι ο σχεδιασμός του οδικού άξονα και η πρώτη χάραξη του έργου είχε γίνει επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. Καθ’ οδόν προς τη Μεσσηνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταμάτησε στο Άστρος Κυνουρίας, όπου και παρέστη στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Β’ Εθνοσυνέλευση. Επόμενος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Μεγαλόπολη, όπου μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις και τα διλήμματα των εκλογών συζητώντας με πολίτες στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης.