slider

Συνάντηση Μπακογιάννη με τον Δήμαρχο του Τελ Αβίβ, Ron Huldai

Την περαιτέρω σύσφιξη των άριστων σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών ανάμεσα στην Αθήνα και το Τελ Αβίβ, συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ron Huldai

Ο κ. Μπακογιάννης καλωσόρισε στο Δημαρχείο της Αθήνας τον κ. Huldai, τον μακροβιότερο δήμαρχο της ισραηλινής πρωτεύουσας τον οποίο χαρακτήρισε ως υπόδειγμα δημάρχου, καθώς σήμερα υπηρετεί την 5η θητεία του στον δήμο του Τελ Αβίβ, και επισήμανε ότι οι δυο ιστορικές πόλεις έχουν να κερδίσουν πολλά από τη συνεργασία τους.

«Έχουμε κι εμείς να μάθουμε πολλά από εσάς», απάντησε ο κ. Huldai στον κ. Μπακογιάννη, απευθύνοντάς του επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί το Τελ Αβίβ, στο προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Δήμαρχοι, σημείωσαν ότι οι δύο πόλεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά και κοινά προβλήματα και συμφώνησαν ότι η συνεργασία οδηγεί πάντα στην ανεύρεση, την ανταλλαγή και την εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους τομείς, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πλέγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, τις δομές και τα προγράμματα στήριξης των πολιτών και ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων, αναλύοντας τις καλές πρακτικές που ακολουθεί τόσο η Αθήνα όσο και το Τελ Αβίβ.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο ψηφιακό «άλμα» που έχει κάνει ο Δήμος Αθηναίων, παρέχοντας ταχύτερη και καλύτερη -εξ αποστάσεως- εξυπηρέτηση στους δημότες, μειώνοντας το βάρος της γραφειοκρατίας και βελτιώνοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης των υποδομών της πόλης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της βιωσιμότητας και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Μπακογιάννης στον τρόπο που λειτουργεί το περίφημο Ίδρυμα του Τελ-Αβίβ. Ένας σημαντικός θεσμός που υφίσταται από το 1977, και ο οποίος, μέσω χορηγιών από κρατικούς φορείς και ιδιώτες, βοηθά τη δημοτική αρχή της πόλης στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και κοινωνικών προγραμμάτων.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρξε από τον Δήμαρχο του Τελ Αβίβ για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», το οποίο αξιοποιεί με εξαιρετικά αποτελέσματα ο Δήμος Αθηναίων, για να ενισχύει και να βελτιώνει τις υποδομές και να προωθεί τη στήριξη των κοινωνικών του δράσεων.

Τελευταία άρθρα

Αναβαθμισμένος χώρος αναψυχής και άθλησης η Φρεαττύδα

Η παραλία της Φρεαττύδας άλλαξε εικόνα και έγινε ακόμη πιο λειτουργική, ασφαλής και προσβάσιμη για…

6 ώρες ago

Πρωτοποριακό μοντέλο αντιπλημμυρικής προστασίας αναπτύσσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια…

7 ώρες ago

Δωρεά 160 εκ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση πανεπιστημίων

Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…

7 ώρες ago

Taste Lesvos: Νέα γιορτή γαστρονομίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…

8 ώρες ago

560.000 ευρώ για νέο γήπεδο 8×8 στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.

8 ώρες ago