Δε. Απρ 29th, 2024

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο 1ο Cyprus Forum Cities στη Λεμεσό

Ο Προέδρος της ΕΝΠΕ Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης άνοιξαν τις εργασίες του 1ου Cyprus Forum Citiesστη Λεμεσό.

Περιφέρειες και Δήμοι είναι οι χώροι που οι πολιτικές συναντούν τους ανθρώπους, είναι οι χώροι που οι απρόσωποι ευρωπαϊκοί πόροι γίνονται μετρημένο έργο για τους πολίτες, αναφέρει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

O Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας , συνεχάρη τη Λεμεσό και τον Δήμαρχο για την ένταξη της πόλης στην Αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων, λέγοντας ότι γνωρίζει τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά.

«Ως νησί είστε περαιτέρω εκτεθειμένοι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά ταυτόχρονα, είστε ένα ζωντανό εργαστήρι και το όραμά σας για το μέλλον αντιπροσωπεύει μια προστιθέμενη αξία για όλους τους Ευρωπαίους», είπε και πρόσθεσε ότι είναι αξιέπαινη η δέσμευση της Λεμεσού για κινητοποίηση, προς αυτή την κατεύθυνση, των υπόλοιπων Δήμων της Κύπρου .

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι, ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, «παραμένουμε στη διάθεσή σας καθώς είμαστε η φωνή σας στις Βρυξέλλες σε όλη αυτή τη διαδικασία και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε περαιτέρω σε αυτόν τον κοινό αγώνα με γνώμονα τις μελλοντικές ιδέες σας, το θάρρος σας και την ανθεκτικότητά σας που εμπνέει πραγματικά όλους τους Ευρωπαίους».

Κατά την ομιλία του ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Κυπριακό, λέγοντας ότι  «είναι εντελώς απαράδεκτο, το 2023, έδαφος της ΕΕ να βρίσκεται υπό κατοχή και η Κύπρος, ένα ευρωπαϊκό κράτος μέλος, υφίσταται αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση».

Διαμήνυσε δε ότι «είναι καιρός τώρα να δράσει η Ευρώπη και όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η ΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για την Κύπρο».