Πα. Απρ 19th, 2024

Κώστας Μπακογιάννης: Ο «ειρηνοποιός» δήμαρχος – Κλείνουν χρόνιες κόντρες του δήμου

Μια σειρά από ανοιχτές κόντρες, που για χρόνια είχε ο Δήμος Αθηναίων με διάφορους φορείς, έχει καταφέρει να κλείσει ο Κώστας Μπακογιάννης από την ώρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Τελευταία περίπτωση η υπογραφή συμφωνίας Δήμου Αθηναίων – Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τα σχολεία του Μαρασλείου, με την οποία λήγει μια διαμάχη 25 ετών, έχοντας φτάσει ακόμη και στο ακραίο σημείο να αμφισβητείται η παραμονή του ιστορικού σχολείου. Είχε προηγηθεί η επίλυση ενός διαχρονικού προβλήματος και μιας μακροχρόνιας δικαστικής διαμάχης που αφορούσε τον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του διοικητή του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, μια σημαντική εκκρεμότητα μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Υπουργείου Υγείας. Ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης πιστώνεται και την προγραμματική συμφωνία μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου, η οποία βάζει τέλος σε μια διοικητική «παράνοια» διάρκειας 40 ετών, μειώνοντας κατά πάρα πολύ τον χρόνο εξυπηρέτησης των δημοτών.

«Παρέλαβα έναν Δήμο καβγατζή» έχει πει δημόσια και μετά από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο το προσωνύμιο «Ειρηνοποιός» που του αποδίδουν.

 

* Δημοσιεύτηκε στο ένθετο e-ota της Εφημερίδας Παραπολιτικά