slider

Περιφέρεια Κρήτης: Κοινή πρόταση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης του Κόμβου Καινοτομίας Κρήτης

Συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας  Αθανάσιο Κυριαζή με αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης, όλων των Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων  και του ΙΤΕ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο  Πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης , οι Αντιπρυτάνεις Έρευνας Μιχάλης Παυλίδης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Κώστας Ουγγρίνης(Πολυτεχνείο Κρήτης), Αθανάσιος Μαλάμος (ΕΛΜΕΠΑ) και η Χρύσα Δασκαλάκη Προϊσταμένη της Γ.Δ Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά την συνάντηση κατατέθηκε στον Γεν. Γραμματέα αναλυτική και ώριμη κοινή πρόταση  για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανάπτυξης νέων και αξιοποίησης υφιστάμενων κτηριακών υποδομών στο πλαίσιο δημιουργίας του Κόμβου Καινοτομίας Κρήτης καθώς και χρηματοδότησης του φορέα λειτουργίας συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. Ευρώ.

Ο  κ. Κυριαζής αφού εκτίμησε θετικά την αναγκαιότητα και ρεαλιστικότατα της πρότασης δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ενέργειες για την ένταξη σε χρηματοδότηση  στον υπό αναθεώρηση σχεδιασμό των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συναντίληψης της Περιφέρειας Κρήτης και  των Ακαδημαϊκών -Ερευνητικών Ιδρυμάτων είναι καθοριστικός παράγοντας για τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα του οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας της Κρήτης  και αποτελεί σημαντικό παράγοντα ώστε η Κρήτη να γίνει Κόμβος Καινοτομίας με Διεθνή εμβέλεια και ακτινοβολία.

Τελευταία άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Ποδηλάτου» του Πειραιά

Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…

12 ώρες ago

Συμπαραστάτης στο έργο του 4amea η Νίκαια

Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…

13 ώρες ago

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

15 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

15 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

16 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

16 ώρες ago