Πε. Μαρ 28th, 2024

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανατριχιαστικές περιγραφές από διασώστη – «Οι περισσότεροι νεκροί ήταν νέοι κάτω των 30 ετών» – «Τραγική η κατάσταση»

«Οι τραυματίες απεγκλωβίστηκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα», τόνισε

Για τα όσα αντίκρισε στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη , μετά τη σφοδρή σύγκρουση τρένων, μίλησε στο Mega διασώστης που βρίσκεται στην περιοχή.

«Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος γιατί υπήρχε φωτιά. Φθάσαμε στις 12μιση η ώρα το βράδυ», είπε ο κ. Νίκος στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο διασώστης πρόσθεσε στη συνέχεια: «Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολλοί νεκροί καθώς από τη 1:15 και μετά δεν είχαμε απεγκλωβίσει ήταν όλοι νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπουςπου δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα από εκεί και πέρα βγάζαμε μόνο νεκρούς».

«Πολλοί νεκροί»

Όπως είπε, από τα τρία πρώτα βαγόνιαέβγαζαν νεκρούς καθώς εκεί η κατάσταση ήταν τραγική. «Στο σύνολο έβγαιναν πολλοί νεκροί», είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για την ταυτότητα των θυμάτων ο διασώστης ανέφερε ότι στην πλειονότητά τους είναι φοιτητές. «Υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών. Οι περισσότεροι που βρήκαμε νεκρούς ήταν νέα παιδιά». Όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων ο διασώστης εκτίμησε ότι οι νεκροί θα είναι πολύ παραπάνω από 32. «Από την εικόνα που έβλεπα στο σημείο πιστεύω πως τους έχουμε ξεπεράσει».

Η αναγνώριση

«Αυτή την ώρα γίνεται αναγνώριση των σορών στο νοσοκομείο της Λάρισας από τους συγγενείς που θέλουν να αναγνωρίσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Από τα δύο πρώτα βαγόνια βγήκαν και 2-3 απανθρακωμένοι. Ήταν δύσκολη ακόμα και η αναγνώρισή τους. Επιχειρούσε η πυροσβεστική και πολλά ακόμα άτομα. Η φωτιά έσβησε κάποια στιγμή. Μέσα στα δυο βαγόνια δεν ξέραμε αν υπήρχαν ακόμα άτομα καθώς ψάχνανε και προσπαθούσαν να γίνει δυνατή η πρόσβαση. Υπήρχαν και μερικοί αγνοούμενοι που μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο τρένο ή κάτω από το βαγόνι ή σε διάφορα σημεία», σημείωσε στη συνέχεια.