Πα. Μαρ 29th, 2024

Στο Μαξίμου ο Παναγιώτης Σημανδηράκης: Συνάντηση με Μητσοτάκη για την ανάπτυξη των Χανίων

Με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, Τάσος Αλόγλου και Γιάννης Γιαννακάκης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο κ. Σημανδηράκης έθεσε τα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου, ενώ παρουσίασε διεξοδικά το πλάνο των αναπτυξιακών παρεμβάσεων που έχει ήδη προγραμματίσει και δρομολογεί ο Δήμος Χανίων για τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Χανίων και παράλληλα, την επιθυμία του τα Χανιά να συνεχίσουν να αναβαθμίζονται και να πρωταγωνιστούν σε όλη τη χώρα, καθιστώντας σαφές το ειδικό ενδιαφέρον του για τον τόπο καταγωγής του.Εκτενής αναφορά έγινε και στην παραχώρηση των 52 στρεμμάτων του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Δήμο Χανίων, με τον Πρωθυπουργό να δεσμεύεται να συμβάλει προσωπικά, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα και η πάγια διεκδίκηση των πολιτών των Χανίων, να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε θερμά τον Πρωθυπουργό για την υποδοχή και τη γενναιόδωρη στήριξή του στον Δήμο Χανίων και για τη συνεργασία τους για το καλό των Χανίων.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο κ. Σημανδηράκης προσέφερε στον κ. Μητσοτάκη, ως αναμνηστικό δώρο, μια τρισδιάστατη γραφιστική αποτύπωση γραφείου, που απεικονίζει τα μνημεία της πόλης των Χανίων, καθώς και τον διετή απολογισμό του επιτυχημένου Φεστιβάλ πρωτογενούς πολιτιστικής παραγωγής του Δήμου Χανίων «Ανοιχτά Πανιά».