Σα. Απρ 27th, 2024

Μητσοτάκης: Ερχονται εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση τον τελευταίο μήνα

Σε εκδήλωση κοπής πίτας της Β3 ΔΕΕΠ (Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας) και της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Νότιου Τομέα Αθηνών ΟΝΝΕΔ στην Αργυρούπολη παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε ότι οι χώροι του Νότιου Τομέα του φέρνουν στο μυαλό πολύ καλές στιγμές που διέτρεξε στη διάρκεια της δικής του πολιτικής διαδρομής επισημαίνοντας ότι το 2023 συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τότε που έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική, ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Τόνισε ότι «η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Πιο ισχυρή οικονομικά, πιο ισχυρή γεωπολιτικά, πιο συνεκτική κοινωνικά και αυτό παρά το γεγονός ότι, όπως ξέρετε, αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλες φουρτούνες, αυτά τα τέσσερα χρόνια: Μία πανδημία, έναν επιθετικό γείτονα, μεγάλες προσφυγικές πιέσεις και τώρα ένα πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών παγκοσμίως που έχουμε δει εδώ και σαράντα χρόνια. Κι όμως, απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις καταφέραμε και σταθήκαμε κοντά στους πολίτες, πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας, στην ενίσχυση στα νοικοκυριά, στο Market Pass που θα εφαρμοστεί μέσα στον επόμενο μήνα, στην πρώτη σημαντική αύξηση συντάξεων εδώ και 12 χρόνια. «Και με αυτό το έργο το οποίο έχουμε επιτελέσει θα προσέλθουμε στην εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα λάβει χώρα σε λίγους μήνες, με το κόμμα συντεταγμένο, με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά για να κερδίσουμε μια δεύτερη εκλογή με μεγάλη διαφορά για να μπορέσουμε να είμαστε αυτοδύναμοι, για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την έννοια της αυτοδύναμης Ελλάδος, όπως το κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια», είπε.

Επανέλαβε πως «η πρώτη εκλογική αναμέτρηση είναι η κρίσιμη κάλπη. Αυτή θα στείλει το μήνυμα τού ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία. Και τα διλήμματα ξέρετε, φίλες και φίλοι, είναι πια πολύ απλά. Δεν είναι “δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία”, “κοινωνική δικαιοσύνη ή αυταρχισμός”, κάποια αφηρημένα πράγματα τα οποία ακούω από την αξιωματική αντιπολίτευση. Τα πράγματα είναι απλά. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα πάμε πίσω;», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Θα κατοχυρώσουμε όλα τα κεκτημένα αυτής της τετραετίας, πρωτίστως τους χαμηλότερους φόρους, ή θα ξαναβρεθούμε με μια κυβέρνηση που θα τσακίσει τη μεσαία τάξη, όπως το έκανε μεταξύ του 2015 και του 2019; Θα εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας όπως το κάναμε με μεγάλη επιτυχία ή θα ξανακάνουμε τη χώρα “ξέφραγο αμπέλι”; Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να κάνουμε στοχευμένες επενδύσεις σε εξοπλισμούς ή θα παραδοθούμε σε άλλες γεωπολιτικές αναζητήσεις που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες και όχι σε χώρες μέλη του δυτικού κόσμου; Και τελικά, και το πιο σημαντικό: ποιός πρέπει να κυβερνά αυτόν τον τόπο; Η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Αυτό είναι το τελικό ερώτημα το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις κάλπες της άνοιξης».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στη σημαντική δουλειά που έχει γίνει στην προστασία του Υμηττού εξαίροντας την πολύ καλή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλα τα επίπεδα.

Πριν κόψει την πίτα ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι όταν καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών θα τοποθετηθεί και πάλι στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία». Στη συνέχεια έκοψε ένα κομμάτι για τους διασώστες της ΕΜΑΚ που επιχείρησαν στην Τουρκία, «γιατί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή πρώτοι και απέδειξαν ότι τους λαούς μας δεν τους χωρίζει τίποτα, ότι μπορούμε να ζούμε φιλικά με την Τουρκία και ότι τελικά οι σχέσεις μας είναι πολύ πιο βαθιές και στις δύσκολες στιγμές». Εξέφρασε μάλιστα την ευχή μέσα από αυτό το δράμα, την ανείπωτη καταστροφή να «ξεπηδήσει τουλάχιστον κάτι καλό όσον αφορά στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών».