Πα. Απρ 26th, 2024

Βόρεια Εύβοια: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη», λένε δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας από το νησί, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια.

Δεκάδες χωριά έμειναν όλη τη νύχτα χωρίς ρεύμα (Ενδεικτικά Δαμνιά, Παλαιοχώρι, Καλαμούδι Δυμούδι, Αγία Άννα, Κοτσικιά, Κεράμεια), με τη χιονόστρωση να έχει φτάσει στο μισό μέτρο και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν κάτω από αντίξοες πραγματικά συνθήκες να αποκαταστήσουν τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση.

Η Περιφέρεια και ο Δήμος δίνουν μάχη να κρατηθούν ανοιχτοί οι οδικοί άξονες.

“Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Όλα τα συνεργεία με τους τεχνικούς είναι εδώ και οι άνθρωποι παλεύουν πραγματικά να αποκαταστήσουν τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση, αλλά είναι μεγάλο το πρόβλημα στο δίκτυο μέσης τάσης. Παρακαλώ τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί. Κάνουμε ότι μπορούμε αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα”, τόνισε στο eviaonline ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι δυνάμεις της περιφέρειας για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους . Όπως μας ενημέρωσε ο Γιώργο Κελαιδίτη την νύχτα έχει πέσει πολύ χιόνι με αποτέλεσμα να φτάνει τους 70 πόντους στον Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου- Αγίας Άννας και στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων . Οι δρόμοι που συνδέουν τους δύο δήμους έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού υπάρχουν σχεδόν σε όλη την διαδρομή πολλές πτώσεις δένδρων. Καλαμούδι, Γεράνι και η περιοχή του Οσίου Δαυίδ όπως και στο Μετόχι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Επίσης ανά περιοχές υπάρχουν διακοπές ρεύματος με το μεγαλύτερο πρόβλημα στον δήμο Αγίας Άννας που δεν έχει ρεύμα.

“Επιχειρούν 140 μηχανήματα με τα 15 στις περιοχές αυτές. Απευθύνω έκκληση να μην μετακινούνται οι κάτοικοι παρά μόνο σε μεγάλη ανάγκη ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλειά τους . Η κατάσταση είναι κρίσιμη”, δήλωσε ο στο eviaonline.gr ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας Γ. Κελαϊδίτης