Τρ. Μαρ 19th, 2024

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν αιματολογικοί έλεγχοι σε όλα τα μέλη των Λεσχών Φιλίας στις γειτονιές της Αθήνας

 

Κοινή δράση του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων

Κ. Μπακογιάννης: «Μία ακόμη πρωτοβουλία ουσίας που ενισχύει το έργο των Δημοτικών μας Ιατρείων»

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εγκαινιάζουν σειρά δράσεων, σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Ειδικότερα, κλιμάκιο Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού, θα επισκεφθεί και τις 25 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου στα μέλη τους να γίνει ο απαραίτητος αιματολογικός και βιοχημικός εργαστηριακός έλεγχος.

Σήμερα, κλιμάκιο των γιατρών και νοσηλευτών επισκέφθηκε τη Λέσχη Φιλίας Γκράβας, όπου τα περίπου 200 άτομα, μέλη της Λέσχης, υποβλήθηκαν σε αιματολογικό – βιοχημικό εργαστηριακό έλεγχο και μέτρηση. Παράλληλα, υπήρχε η δυνατότητα συνταγογράφησης.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, δήλωσε: «Σήμερα με το Δήμο Αθηναίων εγκαινιάζουμε ένα πρόγραμμα όπου με κινητές μονάδες είτε της πρωτοβάθμιας είτε του ΕΟΔΥ πηγαίνουμε στις λέσχες φιλίας προκειμένου να γίνονται όλες οι βασικές εξετάσεις και η συνταγογράφηση ώστε να μην χρειάζεται οι πολίτες να πηγαίνουν και να μετακινούνται. Αυτό το πρόγραμμα ξεκινά από το Δήμο Αθηναίων θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα και ειδικά στις ακριτικές περιοχές, όπου εκεί πέρα οι πολίτες χρειάζονται να μετακινηθούν. Ο στόχος και η φιλοσοφία του Υπουργείου Υγείας είναι ότι επενδύουμε στην πρόληψη και άρα εμείς πάμε και αναζητούμε τους πολίτες να κάνουν τις βασικές εξετάσεις και γρήγορα αν υπάρχει κάτι να εντοπιστεί. Όσο περισσότερο επενδύσεις στην πρόληψη, τόσο καλύτερο κάνεις για τη δημόσια υγεία. Με τον Κώστα τον Μπακογιάννη βρήκαμε μια πολύ καλή συνεργασία για να είναι έτοιμες όλες οι λέσχες φιλίας. Είμαστε σε συνεννόηση και με άλλους δήμους, αλλά είναι σημαντικό ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα που υπάρχει και συσσώρευση των πολιτών, είτε στα νοσοκομεία είτε στα κέντρα υγείας να ξέρουν οι πολίτες ότι υπάρχουν υπηρεσίες υγείας. Ο δήμος έχει κάνει μεγάλη δουλειά με το κομμάτι των δημοτικών ιατρείων. Ερχόμαστε και εμείς με τις κινητές μονάδες να καλύψουμε ένα σύνολο εξετάσεων και να ξέρουν οι πολίτες εδώ πέρα της Αθήνας ότι μπορούν σε αυτούς τους χώρους να έχουν όλοι την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υπογράμμισε: «Καλωσορίζουμε τις νέες δράσεις που ξεκινούν με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και καλούμε τα εκατοντάδες μέλη των 25 Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων να έρθουν στις Λέσχες και να υποβληθούν στις εξετάσεις που θα παρέχονται δωρεάν. Πρωτοβουλίες ουσίας όπως αυτές, ενισχύουν το έργο των έξι Δημοτικών μας Ιατρείων στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας -όπου ήδη παρέχονται άριστες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας- και προάγουν την αξία της πρόληψης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας των δημοτών μας».