slider

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Συνάντηση Μέτιου – Καραμανλή για τα οδικά έργα

Οι υποδομές στον τομέα των μεταφορών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. 

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Μέτιος  συζητήσαμε την πορεία δύο σημαντικών οδικών έργων: του άξονα Δράμα – Καβάλα και του άξονα Ξάνθη – ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Συμφωνήσαμε με τον κ. Υπουργό, και τον ευχαριστώ για αυτό, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μελετών στο τμήμα Κρηνίδες – Άγιος Αθανάσιος, μήκους 5,88 χιλιομέτρων, του άξονα Δράμα – Καβάλα, και στο τμήμα Σμίνθη – Εχίνος, μήκους 11 χιλιομέτρων, του άξονα Ξάνθη – ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Η εκτίμηση από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. σήμερα είναι ότι τα δύο αυτά τμήματα θα είναι ώριμα μελετητικά μέχρι το τέλος του 2023, καταλήγει ο περιφερειάρχης.

Τελευταία άρθρα

Χιλιάδες έλεγχοι της Τροχαίας στα Νότια προάστια

Ειδική εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους των νοτίων προαστίων της Αθήνας, που, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες…

22 λεπτά ago

Από τη Θήβα περνά το 4ο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όσων αγαπούν το  μηχανοκίνητο αθλητισμό θα βρεθεί η Υήβα που φιλοξενεί…

35 λεπτά ago

Η Πολιτική Προστασία των ΟΤΑ στην έκθεση InterAigis

Σημαντική, μετά τα προβλήματα που προκάλεσαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα…

44 λεπτά ago

Επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα

Μία ακόμη λύση στο πρόβλημα μετακίνησης των κατοίκων της Ραφήνας αποτελεί η επέκταση της αστικής…

53 λεπτά ago

Άλιμος: Με την “Κάρτα Δημότη” δωρεάν είσοδος στην Ακτή του Ήλιου

Η νέα Κάρτα έχει ήδη εκδοθεί αυτομάτως από τον Δήμο με ισχύ έως και το…

1 ώρα ago

Ευρωπαϊκοί πόροι 1,7 δισ. ευρώ για “πράσινα” νησιά

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μέσω του Ταμείου Απανθρακοποίησης Νησιών, υλοποιεί πράσινες δράσεις στα ελληνικά νησιά.

1 ώρα ago