Πα. Μαρ 29th, 2024

Στον Πύργο ο Νίκος Παπαθανάσης – Επενδύσεις, ανάπτυξη, υποδομές στο επίκεντρο της συνάντησης με τον δήμαρχο

Τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο επισκέφτηκε στο γραφείο του ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην ηλειακή πρωτεύουσα, το μεσημέρι της Δευτέρας (21/11). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που
πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο κ. Αντωνακόπουλος είχε την ευκαιρία για έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο με τον αναπληρωτή Υπουργό για θέματα του πολιτικού του χαρτοφυλακίου και φυσικά για τις επενδύσεις που χρειάζεται ο τόπος ώστε η περιοχή να κερδίσει μια σημαντική θέση στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης, ο βουλευτής Ηλείας ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος κι ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Γιώργος Λαμπρόπουλος, οι οποίοι συνόδευαν τον κ. Παπαθανάση, καθώς και η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου, ο υπεύθυνος Τύπου Γραμματείας Αυτοδιοίκησης ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής, η Φλώρα Παπαγιαννάκη και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος παρέθεσε στον αναπληρωτή Υπουργό μια σειρά ζητημάτων για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, που αφορούν τις υποδομές, τον πολιτισμό, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και το ενεργειακό.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου αμέσως μετά τη σύσκεψη: «Είχαμε έναν πολύ γόνιμο διάλογο με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση. Προβάλλαμε τα θέματα της περιοχής που έχουν άμεση σχέση με το “κλίμα” και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Τονίσαμε το μεγάλο πρόβλημα της χρήσης γης όπως και τα θέματα που περιορίζουν τις επενδύσεις στην περιοχή μας, που έχουν να κάνουν με τη μειωμένη απορροφητικότητα, το μειωμένο προσωπικό, καθώς και το πρόβλημα της μη παρακολούθησης σε σχέση με την αποτελεσματικότητα λειτουργίας των δομών. Τονίσαμε ότι η περιοχή μας είναι εθνικός θησαυρός, κι όσο δεν αξιοποιείται δεν βλάπτεται μόνο η Ηλεία αλλά και η χώρα.

Αναφερθήκαμε ακόμα στον πολιτιστικό και μνημειακό πλούτο και καυτηριάσαμε το γεγονός ότι ενώ η περιοχή μας έχει την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, είναι από τις πιο φτωχές. Αυτό δεν είναι μόνο τοπική ευθύνη αλλά έχει να κάνει και με την κεντρική πολιτεία, με τον υπουργό να δείχνει μεγάλη κατανόηση.

Πρέπει κάποτε να ξεκινήσει η πορεία προς το καλύτερο σ’ αυτόν τον τόπο. Το να έχουμε αυτοκαταστροφικές προσεγγίσεις με χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν οδηγεί πουθενά. Απαιτείται συνεργασία, συλλογικότητα, σχέδιο, κοινωνική δράση και φυσικά κάτω από κατάλληλες ηγεσίες που εμφορούνται αυτές τις αρχές. Το πρόβλημα στην Ηλεία και ιδιαίτερα στην αυτοδιοίκηση στον Πύργο τα τελευταία χρόνια, είναι ότι δεν είχαμε ηγεσίες με αξίες, έξω και παραπάνω απ’ την καταχνιά που είχε παραληφθεί από το παρελθόν!

Και επίσης δεν έχουν καταλάβει πολλοί ότι η πολιτική είναι αντιπαράθεση ιδεών, απόψεων και προτάσεων. Τα υπόλοιπα είναι μικροπολιτική και παραπολιτική. Η πόλη έχει μείνει πίσω με τις «οπισθοβαρείς» δυνάμεις του παρελθόντος. Για να πάμε μπροστά πρέπει να κάνουμε μεγάλα βήματα. Με μικρά βήματα και συνεχείς τρικλοποδιές που θέτουν κάποιοι, προσπαθώντας να μην αφήσουν να γίνει έργο, καταστρέφουν το μέλλον της πόλης».

Νίκος Παπαθανάσης: «Είμαστε κοντά στην τοπική κοινωνία»

Ο αναπληρωτής Υπουργός, μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Πύργου και τους δημότες του. Η κυβέρνηση απλοποιώντας τις διαδικασίες επιθυμεί να επιταχύνει την αναπτυξιακή πορεία της Ηλείας, δημιουργώντας τις συνθήκες ώστε να έρθουν επενδύσεις και να εγκατασταθούν στην περιοχή.

Ταυτόχρονα με τα διαθρωτικά ταμεία και τους πόρους που έρχονται στην περιοχή, θα αποτελέσει ένα τρόπο προσέλκυσης επενδυτών. Είμαστε κοντά στην τοπική κοινωνία. Πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση παίζει και θα παίξει σημαντικό ρόλο την επόμενη ημέρα, γι’ αυτό και ακούμε πολύ προσεκτικά τα αιτήματα των δημάρχων. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αντωνακόπουλο για την εξαιρετική συνεργασία και τον πολύ αποδοτικό διάλογο που είχαμε».

Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσφερε στον κ. Παπαθανάση το αναμνηστικό της πόλης όπως και τις δύο εκδόσεις του Δήμου Πύργου για τη Συμβολή της Ηλείας στην Επανάσταση του 1821 και την Αρχαία Φειά.