Πε. Απρ 25th, 2024

Κολωνός – Γκαγκάκη: «Πήραμε εντολή στις 19/9 και αξιολογήσαμε τις συνθήκες διαβίωσης της 12χρονης»

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, Κατερίνα Γκαγκάκη, έδωσε διευκρινίσεις για τις διαδικασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την στήριξη της 12χρονης που βίαζαν και εξέδιδαν στον Κολωνό.

Εξήγησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή Tlive ότι ειδικοί επισκέφθηκαν άμεσα την 12χρονη στο σπίτι της στον Κολωνό και ανέλυσε ποια διαδικασία ακολουθήθηκε.

«Όχι απλώς προσφέρθηκε βοήθεια, αλλά ξεκίνησε η διαδικασία από τις 19 Σεπτεμβρίου. Εμείς παίρνουμε μια εισαγγελική εντολή που λέει μέσα σε τρεις ημέρες να πάμε στο σπίτι και να κάνουμε μια αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης. Να στηρίξουμε το παιδί και την οικογένειά της και να τους διασυνδέσουμε σε ένα τομέα ψυχικής υγείας.

Έτσι πήγαμε στις 21 Σεπτεμβρίου απροειδοποίητα είδαμε τον πατέρα και την μητέρα. Υπήρχε συνεννόηση με τη ΓΑΔΑ και συνεκτιμήθηκε ότι το παιδί πρέπει να μείνει στο σπίτι το οποίο βρίσκονταν με τη γιαγιά του και βεβαίως να συνεχίζει να βλέπει τον ειδικό από τη ΓΑΔΑ. Εφόσον λοιπόν εδικός έβλεπε το παιδί, είχαμε την εντολή από τη ΓΑΔΑ να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να είμαστε διακριτικοί.

Μόλις έγινε η σύλληψη ξεκίνησε η διαδικασία διασύνδεσης. Πήγαμε σε έναν φορέα όπου να έχει παιδοψυχίατρους και όλους τους ειδικούς να το αντιμετωπίσουν κυκλικά και να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης. Και εμείς επισκεπτόμαστε τα παιδιά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας».

Για την σύζυγο του 53χρονου και την διαγραφή της η Κατερίνα Γκαγκάκη τόνισε ότι «ζητήθηκε η παραίτησή της από τη Δευτέρα το πρωί και διαγράφηκε από την παράταξη και απ’ όλα τα συλλογικά όργανα του δήμου Αθηναίων. Είναι κάτι το οποίο δεν σηκώνει συζήτηση».

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι είχε κάποια σχέση η σύζυγός του με την υπόθεση ανέφερε ότι «μια απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη και δεν σηκώνει συζήτηση. Βάσει των συνθηκών δεν μπορούσε να συνεχίσει το ρόλο της και έργο της. Ήταν σαφής η απόφαση του δημάρχου».