Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Χανίων: Ένα γήπεδο με 180 εντυπωσιακά παιχνίδια για τα νηπιαγωγεία της πόλης (Εικόνες)

Περισσότερα από 180 πολύχρωμα και εντυπωσιακά παιχνίδια εξωτερικού χώρου, μεγάλης διάστασης, προμηθεύτηκε ο Δήμος Χανίων, για τους αύλειους χώρους των Νηπιαγωγείων.

Στην παρουσίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, από τον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη, παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Ι. Βαρδάκης, Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις του κατά την παρουσίαση τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα γιατί προβαίνουμε σε μία πολύ μεγάλη προμήθεια για τον εξοπλισμό των νηπιαγωγείων του Δήμου Χανίων. Δίνουμε χρώμα, δίνουμε χαρά, παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά των νηπιαγωγείων, στη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχουμε κάνει και αφορά και τα 90 νηπιαγωγεία του Δήμου».

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης πρόκειται για «παιχνίδια πιστοποιημένα, τα οποία θα έρθουν να καλύψουν ανάγκες και αιτήματα δεκαετιών και σταδιακά, θα τοποθετούνται στα νηπιαγωγεία και θα παραδίδονται προς χρήση για τα παιδιά μας».

Και αυτή η ενέργεια έρχεται σε συνέχεια στις παρεμβάσεις και στις προμήθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων «κυρίως στις πολύ μεγάλες παρεμβάσεις που κάναμε στα σχολεία, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όλα αυτά επειδή θέλουμε στην πράξη να αποδείξουμε ότι η παιδεία, τα παιδιά μας συνολικά, τα σχολεία μας είναι στην απόλυτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση».

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Ιωάννης Βαρδάκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για «μία σημαντική προσθήκη, ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, στον εξοπλισμό των νηπιαγωγείων του Δήμου μας. 60 σπιτάκια, 60 τραμπάλες, 60 ελατήρια και άλλα παιχνίδια, θα έρθουν να εξοπλίσουν τα νηπιαγωγεία μας. Επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας θέλουμε τα παιδιά να προσεγγίσουν τις σχολικές μονάδες του δήμου και να νιώθουν χαρούμενα, υγιή, να σέβονται το περιβάλλον γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερους πολίτες για τον Δήμο Χανίων».

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου τόνισε πώς είναι «βασική προτεραιότητα του Δήμου Χανίων και της Δημοτικής Αρχής οτιδήποτε έχει να κάνει με τους μικρούς δημότες, να μπαίνει σε προτεραιότητα εκτέλεσης. Το έχουμε αποδείξει, το προσπαθούμε να γίνονται παρεμβάσεις, είτε στα σχολεία, είτε σεαθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες φιλοξενούν τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειές τους».

Από τη μεριά του ο σχεδιαστής των παιχνιδιών από τοπική εταιρία Νίκος Πετρουλάκης, τόνισε ότι «σχεδιάσαμε συγκεκριμένα για τον Δήμο Χανίων αυτά τα παιχνίδια, για τις ανάγκες όλων των νηπιαγωγείων και προσέξαμε πολύ σε όλη τη διαδικασία. Εννοείται είναι πιστοποιημένα παιχνίδια, σωστά κατασκευασμένα να μην έχουν κίνδυνο παγίδευσης, να είναι όπως επιτάσσει η νομοθεσία».

Ο κ. Πετρουλάκης ανέφερε ακόμα ότι ο χρόνος κατασκευής των παιχνιδιών διήρκησε περίπου δύο μήνες και χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα που προέρχονται από ξύλο και από ανακυκλωμένα υλικά.

Τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, θα προβούν σταδιακά στην τοποθέτηση των νέων παιχνιδιών σε κάθε νηπιαγωγείο της δημοτικής επικράτειας και υπολογίζεται ότι τους επόμενους μήνες όλα τα παιδιά θα απολαμβάνουν το παιχνίδι στις νέες κατασκευές του Δήμου Χανίων.