ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Πειραιά δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο καθώς προχωρά σε νέα μείωση 2% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2023, όπως και σε σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τη στήριξη δημοτών, επιχειρήσεων και ευπαθών ομάδων της πόλης μας.
Η νέα αυτή μείωση εγκρίθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.
Είναι χαρακτηριστικό πως η συνολική μείωση ανέρχεται στο 25% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών τα τελευταία 8 χρόνια.
Στο ίδιο πλαίσιο, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά για την πρώτη κατοικία ως εξής:
-πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους.
-πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€ χωρίς περιορισμό στα τ.μ. της οικίας.
-μείωση 50% για πολύτεκνους, τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000€.
Επιπλέον, διατηρείται η μείωση κατά 70% στα ανταποδοτικά τέλη για τα aκίνητα που χρησιμοποιούνται από σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (πολιτιστικά, αθλητικά κ.λ.π.)
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Για τη Δημοτική Αρχή οι μειώσεις, απαλλαγές και οικονομικές ελαφρύνσεις στα ανταποδοτικά τέλη, για ακόμη μια χρονιά, αποτελεί σταθερή επιλογή, καθώς επιθυμία μας είναι να στηρίζουμε έμπρακτα τους Πειραιώτες, τις ευπαθείς ομάδες και την τοπική κοινωνία. Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον του Δήμου και το αυξημένο ενεργειακό κόστος που καλούνται να διαχειριστούν ο Δήμος Πειραιά όπως και όλοι οι Δήμοι και τα νοικοκυριά, συνεχίζουμε την πολιτική των μειώσεων στα δημοτικά μας τέλη, φτάνοντας σε συνολική μείωση 25% στις δύο θητείες μας, γεγονός που μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Προφανώς και δεν πανηγυρίζουμε. Αντιθέτως, θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση να είμαστε δίπλα στους Πειραιώτες και στις ανάγκες τους δίνοντας οικονομική «ανάσα» με σημαντικές μειώσεις σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών, καθώς και να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες «αιχμής», όπως είναι η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός για να απολαμβάνουν οι δημότες αυτά για τα οποία πληρώνουν. Επιθυμία μας είναι να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των Πειραιωτών και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε».
Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορούμε και συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε εδώ και επτά χρόνια, να μειώνουμε δηλαδή κάθε χρόνο τα ανταποδοτικά τέλη, σταθεροί στις δεσμεύσεις μας προς τους δημότες του Πειραιά. Θέλουμε να είμαστε κοντά τους και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής τους. Εφέτος προβαίνουμε σε νέα μείωση 2% που στο σύνολο φτάνει το 25%, διατηρώντας και όλες τις άλλες απαλλαγές που έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια. Όλη αυτή η πολιτική των μειώσεων εφαρμόζεται με μεγάλη προσπάθεια για την ελάφρυνση και τη στήριξη των νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων του Δήμου μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους κάνοντας το καλύτερο δυνατό για την πόλη μας».
«Η Συνθήκη της ΕΚΑΧ: Η απαρχή της ευρωπαϊκής ενοποίησης», μη χάσετε το μοναδικό ένθετο αυτό…
Η παραλία της Φρεαττύδας άλλαξε εικόνα και έγινε ακόμη πιο λειτουργική, ασφαλής και προσβάσιμη για…
Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια…
Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…
Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.