Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν σχολικά είδη σε 2.858 μαθητές ευάλωτων οικογενειών

Με στόχο τη στήριξη των ευάλωτων οικογενειών της Αθήνας που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην αγορά των σχολικών ειδών για τα παιδιά τους, ο Δήμος Αθηναίων, ανέλαβε να καλύψει αυτήν τη βασική ανάγκη, εξασφαλίζοντας σχολικά είδη σε 2.858 παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζονται από τα προγράμματα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Καθημερινά, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών -στον σταθμό Λαρίσης- τα παιδιά που φτάνουν εκεί με τις οικογένειές τους, παραλαμβάνουν από το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο τη σχολική τους τσάντα, καθώς κι ένα πακέτο με τετράδια, στυλό, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για να παρακολουθήσουν απερίσπαστα τα μαθήματά τους στο σχολείο.

«Στον Δήμο Αθηναίων, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιοι συμπολίτες μας να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες, όπως είναι η αγορά των σχολικών ειδών για τα παιδιά τους. Μέσω του Κ.Υ.Α.Δ.Α συνεχίζουμε τις συντονισμένες προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις οικογένειες που στερούνται, καθημερινά, βασικά αγαθά. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους εκείνους που συμβάλλουν έμπρακτα στην προσπάθειά μας να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Κ.Υ.Α.Δ.Α., Μελίνα Δασκαλάκη, επισημαίνει: «Μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων στηρίζουμε ουσιαστικά τους πολίτες που έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Ανάμεσα στις δράσεις μας για τους ευάλωτους, η φροντίδα των παιδιών αποτελεί βασική προτεραιότητα και η προσπάθειά μας είναι να τούς εξασφαλίσουμε ακόμη περισσότερα από τα βασικά. Όσο οι συνθήκες το απαιτούν θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται με την ίδια αλληλεγγύη και τον ίδιο σεβασμό».

Σημειώνεται ότι τα είδη που διανέμονται προέρχονται από πολύτιμες δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, καθώς και μέσω της κοινής πρωτοβουλίας με το «Όλοι μαζί μπορούμε».

Προϊόντα στοματικής υγιεινής για 1.105 παιδιά

Παράλληλα με τη διανομή των σχολικών ειδών, συνολικά 1.105 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, που υποστηρίζονται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α. παραλαμβάνουν αυτήν την περίοδο πακέτα με προϊόντα στοματικής υγιεινής. Τα πακέτα διέθεσε η εταιρεία Colgate, στο πλαίσιο του προγράμματος «Λαμπερά χαμόγελα – Λαμπερό μέλλον». Στη δράση συμμετέχει και το Κοινωνικό Οδοντιατρείο του ΚΥΑΔΑ, προωθώντας το κλείσιμο ραντεβού για δωρεάν προληπτικά check-up στα παιδιά.

650 δωρεάν ετήσιες συνδρομές για αθλητικές δραστηριότητες

Επίσης, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. αξιοποιώντας την προσφορά του αθλητικού ομίλου «Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης», προσφέρει συνολικά 650 ετήσιες συνδρομές για συμμετοχή σε σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως μπάσκετ, χάντμπολ, σκάκι, κολύμβηση και ξιφασκία.

Υποστηρικτική διδασκαλία μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Εντωμεταξύ, και αυτή τη χρονιά, ο Δήμος Αθηναίων παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη στους μαθητές των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Η διδασκαλία αφορά μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο και είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τις 16.00 – 21.00 στις εγκαταστάσεις του 41ου Γυμνασίου Αθηνών (Πάτμου 11-13). Οι εγγραφές για τους ενδιαφερόμενους, γίνονται ηλεκτρονικά ή με φυσική παρουσία στη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (στον 2ο όροφο του σχολικού κτιρίου), τις καθημερινές, από τις 15:00 έως τις 21:00. Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση και να τη στείλουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο e-mail: [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τις πρωινές ώρες στο τηλ.: 213 20882923/4 & τις απογευματινές ώρες στο τηλ. 210 8655273.