Πε. Μαρ 28th, 2024

Δήμος Ζωγραφού: Επίσκεψη του Γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη μαζί με βουλευτές

Τον Δήμο Ζωγράφου επισκέφθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, το διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Μπάμπη Σιάτρα, τους Βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών Διονύση Χατζηδάκη, Χάρη Θεοχάρη, Άννα Καραμανλή, Μπάμπη Παπαδημητρίου, Βασίλη Σπανάκη αλλά και στελέχη του κόμματος, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Μίλτο Μπαντή, την επικεφαλής Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Κατερίνα Καραβιώτη και Ντόρα Πάλλη.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Δημαρχείο Ζωγράφου, όπου τα στελέχη του κόμματος και οι Βουλευτές συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Θώδα.  Ο κ. Θώδας καλωσόρισε τα στελέχη του κόμματος, τονίζοντας τη σημασία της ξεχωριστής αυτής συνάντησης. Ο Δήμαρχος Ζωγράφου αναφέρθηκε κυρίως στη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων αλλά και τα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω της ενεργειακής κρίσης. «Η ενασχόληση με τα κοινά όλα αυτά τα χρόνια, με έφερε να είμαι Δήμαρχος Ζωγράφου, στην πόλη που γεννήθηκα και ζω. Τα προβλήματα της Τ.Α. είναι πολλά και προήλθαν από την δεκαετή και πλέον περίοδο των μνημονίων. Αναφέρομαι κυρίως στη μείωση 65% των ΚΑΠ, με αποτέλεσμα οι Δήμοι της χώρας να στερούνται προσωπικό και δράσεις. Τα τρία τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες και από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας να περιοριστούν οι απώλειες. Και πραγματικά μέσα στον κορωνοϊό βοήθησε όλους τους Δήμους να δοθούν κάποιες έκτακτες ΚΑΠ. Λόγω της ενεργειακής κρίσης, στον Δήμο Ζωγράφου έχει τριπλασιαστεί το κόστος της ενέργειας, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι ολοκληρώσαμε τη διαδικασία τοποθέτησης νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου Led σε ολόκληρο τον Δήμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζωγράφου.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν η ΙΒ΄ ΔΟΥ, όπου τα στελέχη του κόμματος, οι Βουλευτές και οι πολιτευτές ενημερώθηκαν για τη σημασία παραμονής της ΙΒ’ ΔΟΥ στον Δήμο Ζωγράφου καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών και κύριο μέλημα όλων είναι η διευκόλυνση και η  καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των φορολογουμένων, δημοτών και μη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας του Δήμου Ζωγράφου, όπου συζήτησαν θέματα καθημερινότητας και λειτουργικά ζητήματα του Κέντρου Υγείας, το οποίο λειτουργεί και ως Εμβολιαστικό Κέντρο. Ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Γιώργο Παπαηλιού, ζήτησε να ενημερωθεί για τυχόν ελλείψεις σε προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό.

Ο Παύλος Μαρινάκης και τα στελέχη του κόμματος είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα στην λαϊκή αγορά και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης και να συνομιλήσουν με δημότες, καταστηματάρχες, εργαζομένους και επιχειρηματίες της περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση και την περιοδεία στον Δήμο Ζωγράφου ήταν η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και  πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Αναστασία Μπότου, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Υπηρεσιών Θεόδωρος Μετικαρίδης, Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών Ρένα Χαλκιαδάκη, Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δημήτρης Δήμας, Τεχνικών Υπηρεσιών και Επικοινωνίας Δήμος Μπουλούκος, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης και Ψηφιακής Πολιτικής, Αποτελεσματικότητας και Πρασίνου Δημήτρης Κολομπάτσος. Την περιοδεία στην πόλη ακολούθησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Κουφός.