Τε. Απρ 24th, 2024

Καχριμάνης στα Παραπολιτικά 90,1 για κακοποίηση γαϊδουριού: Το περιστατικό είναι κατακριτέο είτε έγινε από επιπολαιότητα είτε από κακία

«Ακόμα έχουμε τις επιφυλάξεις για τις ενέργειες του μπορεί να έγινε κατά λάθος αλλά τέτοια επιπολαιότητα δεν συγχωρείτε», δήλωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου

«Η κτηνιατρική κινήθηκε μόνη της αμέσως μόλις ειδοποιήθηκαν ότι υπάρχει θέμα από την αστυνομία, βρήκαν το ζώο, το εξέτασαν και πήγαν και δεύτερη φορά και το εξέτασαν. Θεωρώ ότι όλη η ενέργεια δεν είναι καθόλου σωστή», δπεριφερειάρχης Ηπείρουήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την κακοποίηση του γαϊδουριού από τον αντιδήμαρχο της Ζίτσας.

«Ακόμα έχουμε τις επιφυλάξεις για τις ενέργειες του μπορεί να έγινε κατά λάθος αλλά τέτοια επιπολαιότητα δεν συγχωρείτε. Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να μιλούσε στο κινητό όπως κάνουμε όλοι αλλά αυτό δεν επιτρέπεται για παράδειγμα ένα άλογο αν το δέσεις να το πάρεις με το αυτοκίνητο- το έχω δει πολλές φορές- ακολουθεί, ένα γαϊδούρι άμα στυλώσει τα πόδια δεν κουνιέται με τίποτα όμως είναι αδιόρθωτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.

«Τον γνωρίζω από το στρατό δεν είχε δώσει τέτοια δείγματα, είναι πολλά χρόνια από το ’81-‘82. Ήξερα ότι είναι εργατικός, ήξερα ότι δεν δίνει σημασία σε κάποια πράγματα αλλά αυτό είναι ακραίο», επισήμανε ο περιφερειάρχης Ηπείρου.

ΔΗΜ: Μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια περιστατικά που έχουν κατά καιρούς συζητηθεί στην περιοχή για αμέλεια, τα ζώα του σε κακή κατάσταση δεν μπορεί να μην τα έχετε ακούσει

«Δεν έχει τις άριστες σταβλικές εγκαταστάσεις και δεν σας κρύβω ότι του έχουμε πει πολλές φορές φτιάξε σταβλικές εγκαταστάσεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν κάνουν ελέγχους οι υπηρεσίες της περιφέρειας, ο κ. Καχριμάνης απάντησε: «Οι υπηρεσίες ασχολούνται με συγκεκριμένα πράγματα και όταν έχουν μια καταγγελία πηγαίνουμε. Δεν πηγαίνουμε να ψάξουμε εμείς, με τι προσωπικό να πάμε;»

«Μου φαίνεται απίθανο να έκανε τέτοιο πράγμα αλλά όπως και να έγινε είναι κατακριτέο είτε από επιπολαιότητα είτε ότι το έκανε από κακία», συμπλήρωσε.

«Θεωρώ ότι πρέπει να δείχνουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στις κτηνιατρικές υπηρεσίες και όχι στις φιλοζωικές γιατί τις έχουμε βρει πολλές φορές να είναι οφ σαιτ. Δεν μιλάω για αυτή την περίπτωση μιλάω για προηγούμενες στις οποίες ήταν τελείως λάθος, για τη συγκεκριμένη είναι στο γίγνεσθαι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει. Να πω ρητά όμως ότι όποιος έχει κάνει τέτοιο πράγμα πρέπει να πάει φυλακή αν το έχει κάνει με τη θέληση του», κατέληξε.