slider

Παρέμβαση Βορίδη για την κακοποίηση του γαϊδάρου στη Ζίτσα: Καμία ανοχή – Άμεση παύση του αντιδημάρχου

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βασανισμού όνου που σημειώθηκε στις 27 Αυγούστου στον Δήμο Ζίτσας και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συλληφθείς που φέρεται να έχει τελέσει την πράξη είναι Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας, ζήτησε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία.

Παράλληλα, ο Υπουργός είχε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του Αντιδημάρχου του.

Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε νομοθετήσει τη μετατροπή της κακοποίησης και βασανισμού ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα με διάταξη την οποία υπερψήφισαν όλα, ανεξαιρέτως, τα κόμματα της Βουλής.

Τελευταία άρθρα

Στην Αλεξανδρούπολη για τις υποδομές ο Γ. Βρούτσης

Από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είδε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης που…

10 ώρες ago

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με αντιπροσωπεία από το Αλιαγά της Τουρκίας

Οι προοπτικές ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς και η διεύρυνση των…

13 ώρες ago

Επικοινωνία μέσω Post-it στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Τη δυνατότητα σε κάθε δημότη, αλλά και σε κάθε επισκέπτη, να υποβάλει εύκολα και γρήγορα…

14 ώρες ago

Το πρώτο παγκάκι «διπλής όψης» στην Ελλάδα τοποθετήθηκε στον Άλιμο

Ένα πρωτότυπο παγκάκι «διπλής όψης», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέγουν προς…

14 ώρες ago

Μέτρα προστασίας από τη ζέστη λαμβάνουν οι δήμοι

Μέτρα προστασίας για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού παίρνουν οι δήμοι, που ανοίγουν…

14 ώρες ago

Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών σε Ελληνικό & Αργυρούπολη

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης προχωρά προληπτικά σε έκτακτη εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε όλα τα φρεάτια…

14 ώρες ago