Πα. Απρ 26th, 2024

Στην Ηλεία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης

Μετά την επίσημη ανακοίνωσή του ως υποψηφίου της ΝΔ για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης «οργώνει» ολόκληρη την περιφέρεια, προκειμένου να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς και να διαπιστώσει δια ζώσης τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιφέρεια.

Χθες επισκέφθηκε τον νομό Ηλείας, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανό, τον Αστυνομικό Δ/ντη Ηλείας κ. Παπασωτηρίου Σωτήριο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικολούτσο, τοπικά στελέχη της ΝΔ και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανό, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της Ηλείας και πως μπορεί η Εκκλησία και η περιφερειακή Αρχή να τα απαλύνουν.

Έπειτα ο υποψήφιος περιφερειάρχης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αστυνομικό Δ/ντη Ηλείας κ. Παπασωτηρίου Σωτήριο, όπου ενημερώθηκε για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει η Αστυνομία για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της Ηλείας. «Από την συζήτηση προέκυψε η ανάγκη στενότερης συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις», όπως δήλωσε. 

Ακολούθησε συνάντηση του «γαλάζιου» υποψηφίου περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του του Επιμελητηρίου Ηλείας, όπου τέθηκε πρωτίστως από τον κ. Νικολούτσο, το θέμα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος αλλά και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νομού. Ο κ. Φαρμάκης τόνισε: «Δεν είναι ντροπή να πούμε ότι μέσα από το επιχειρείν και την ιδιωτική πρωτοβουλία θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Το μέγιστο πρόβλημα σε όλη τη χώρα αλλά και στην Περιφέρεια μας που είναι στις πρώτες θέσεις της ανεργίας και δη της μακροχρόνιας (κοντεύουμε το 70% στην μακροχρόνια ανεργία σαν Περιφέρεια) είναι μέσα από τις επιχειρήσεις» ενώ πρόσθεσε: «Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας στο πως αντιλαμβάνεται κανείς την δημόσια διοίκηση στο Β βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Εάν την αντιλαμβάνεται ως απλό διαχειριστή πραγμάτων που έρχονται από την κεντρική εξουσία, τότε τα αποτελέσματα είναι αυτά τα οποία βιώνουμε μέχρι και σήμερα. Εάν το αντιλαμβάνεται ως εργαλείο ανάπτυξης, τότε το μέλλον θα προσπαθήσουμε να είναι πολύ καλύτερο. Δεν είμαι εδώ για να κουνήσω μαγικό ραβδί.

Σύντομα θα υπάρξουν και οι προγραμματικές μας θέσεις. Δεν είμαι εδώ για να μηδενίσω το έργο κανενός αλλά είμαι εδώ για να πω, πως ότι ήταν να έχει προσφερθεί έχει προσφερθεί. Καιρός είναι να πάμε παρακάτω, να αλλάξουμε ταχύτητα.»

Αναφορικά με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα- Πύργου ο υποψήφιος περιφερειάρχης σημείωσε: «Είναι θλιβερό και μας προσβάλει ως πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ως Έλληνες. Μας προσβάλει να ζούμε εν έτει 2018 και να θρηνούμε θύματα σε ένα Εθνικό δίκτυο. Κάθε μέρα σκουπίζουμε αίματα και μετράμε ψυχές χαμένες. Δεν θέλω να κάνω πολιτική σπέκουλα πάνω σε αυτό» και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ένας δρόμος δεν έχει μόνο να κάνει με το κομμάτι της ασφάλειας αλλά είναι και μία υποδομή αναπτυξιακή που θα φέρει χρήματα με την μετακίνηση επισκεπτών. Θα έρθουν περισσότεροι επισκέπτες κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί η περιοχή και η Ηλεία συγκεκριμένα λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει στον τουρισμό κι όχι μόνο, αλλά θα πρέπει να δούμε πως οι άνθρωποι αυτοί θα παράγουν υπεραξία. Οικονομία δεν είναι οι άνθρωποι να ψωνίζουν μία τυρόπιτα στο δρόμο.

Η βασική υποδομή είναι να έρθει ο επισκέπτης και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Υπάρχει μία πολιτική εκμετάλλευση, με εργαλειοποίηση της ανάγκης του κόσμου, προς αναζήτηση πολιτικής πλάτης ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων».

Στο τέλος της επίσκεψής του συναντήθηκε με τοπικά στελέχη του κόμματος στα στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Αμαλιάδας, τα οποία δήλωσαν αμέριστη στήριξη στο πρόσωπό του και συζήτησαν την στρατηγική που θα ακολουθηθεί σε προγραμματικό και οργανωτικό επίπεδο, με στόχο την πρωτιά στην «μάχη» της 26ης Μαΐου.