slider

Σκρέκας: Στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα τα τιμολόγια ρεύματος

Στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται οι τελικές τιμές καταναλωτή για την ηλεκτρική ενέργεια τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα που έκανε το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για το σύνολο της κατανάλωσης και όλες τις κατοικίες (κύριες και μη) διαμορφώνεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα). Το συνολικό κονδύλι των επιδοτήσεων φθάνει τον επόμενο μήνα στο 1,136 δισεκ. ευρώ και απορροφά το 90 % της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές, το 100 % για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου, το 80 % για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν νωρίτερα οι προμηθευτές είναι ενδεικτικά: ΔΕΗ 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα, Ήρων 0,495Euro/kWh, Protergia 0,54913 Euro/kWh με περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή. Η τελική τιμή προκύπτει με την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης από τα τιμολόγια των προμηθευτών. Αναμένονται εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις από το σύνολο των προμηθευτών.

Ο κ.Σκρέκας τόνισε ότι το όφελος από το νέο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τον πρώτο μήνα εφαρμογής εκτιμάται σε 500 εκατ. ευρώ (ενώ όπως είπε ο αντίστοιχος μηχανισμός που εφαρμόζεται στην Ισπανία απέδωσε 250 εκαρτ.). Με το νέο σύστημα, πρόσθεσε, οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν εγκαίρως και με διαφάνεια την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή. «Όλα είναι καθαρά, διαφανή και οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας», κατέληξε ο υπουργός.

Share

Τελευταία άρθρα

Πρόστιμο σε Δήμο για παρεμβάσεις σε χωματόδρομο

Πρόστιμο συνολικού ύψους 14.580 ευρώ στο δήμο Αμοργού για επέμβαση οδοποιίας με τη χρήση μηχανημάτων,…

3 ώρες ago

Αλλάζει το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο

Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…

7 ώρες ago

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η Π. Δυτικής Μακεδονίας

Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…

7 ώρες ago

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…

7 ώρες ago

«Ψαρεύουν» θύματα προσποιούμενοι δήμαρχο

Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…

8 ώρες ago

Στη Νέα Υόρκη η δήμαρχος Λήμνου

Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…

9 ώρες ago