slider

Στον Καραγιάννη οι δήμαρχοι Αμπατζόγλου, Μαυρίδης, Μπάμπαλος για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

Τους όρους, επ’ ωφελεία της πόλης του Αμαρουσίου, με τους οποίους θα πρέπει να γίνει η κατασκευή του έργου διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης και σύνδεσής της με την Εθνική οδό, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, παρουσία και των Δημάρχων Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου και Πεύκης Λυκόβρυσης, Τάσου Μαυρίδη.

Ο κ. Αμπατζόγλου επεσήμανε την απουσία της σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης για τη διασύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την πόλη του Αμαρουσίου προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα διχοτόμηση. Επίσης ο Δήμαρχος ζήτησε την επίσπευση των εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό ένα έργο πνοής που μαζί με τη διάνοιξη της Λ. Κύμης θα δώσουν μεγάλη ανάσα στον κυκλοφοριακό φόρτο της πόλης.

Ο Υφυπουργός αναγνώρισε το ζήτημα της νέας απαραίτητης κυκλοφοριακής μελέτης που θα συμπεριλαμβάνει τη σύνδεση του Αμαρουσίου και ορίστηκαν τα επόμενα βήματα συνεργασίας με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον ανάδοχο για το ζήτημα αυτό.

Στη συνάντηση ακόμη τέθηκαν θέματα, της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστίων και των εκπροσωπούμενων όμορων Δήμων από τους Δημάρχους τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Όπως ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ενωμένοι οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι να διεκδικούμε το “ξεπάγωμα” του έργου που αφορά στη διάνοιξη της Λ. Κύμης, έτσι και τώρα συνεχίζουμε προκειμένου το έργο αυτό να λύσει και όχι να δημιουργήσει νέα προβλήματα. Η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου αντιλαμβάνεται τα ζητήματα που θέσαμε και είναι διατεθειμένη να δώσει λύσεις προκειμένου ο νέος κυκλοφοριακός άξονας να αποτελέσει μία μεγάλη διέξοδο προς την Εθνική οδό που θα αποφορτίσει το κέντρο του Αμαρουσίου και θα βελτιώσει σημαντικά τους δείκτες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Τελευταία άρθρα

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

9 λεπτά ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

24 λεπτά ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

54 λεπτά ago

Η Τήλος επενδύει στην καθαρή ενέργεια

Μ. Καμμά: "Η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα είναι να διασφαλίσουμε ότι η πράσινη μετάβαση θα συνοδεύεται…

1 ώρα ago

Κυψέλη πολιτισμού το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Αριθμεί 180 μαθητές και 17 καθηγητές.

2 ώρες ago

Ν. Προποντίδα: Απομακρύνθηκαν από την παραλία ομπρέλες και ξαπλώστρες ιδιωτών

Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες ήταν τοποθετημένες μόνιμα (με λουκέτο).

2 ώρες ago