slider

Στον Καραγιάννη οι δήμαρχοι Αμπατζόγλου, Μαυρίδης, Μπάμπαλος για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

Τους όρους, επ’ ωφελεία της πόλης του Αμαρουσίου, με τους οποίους θα πρέπει να γίνει η κατασκευή του έργου διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης και σύνδεσής της με την Εθνική οδό, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, παρουσία και των Δημάρχων Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου και Πεύκης Λυκόβρυσης, Τάσου Μαυρίδη.

Ο κ. Αμπατζόγλου επεσήμανε την απουσία της σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης για τη διασύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την πόλη του Αμαρουσίου προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα διχοτόμηση. Επίσης ο Δήμαρχος ζήτησε την επίσπευση των εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό ένα έργο πνοής που μαζί με τη διάνοιξη της Λ. Κύμης θα δώσουν μεγάλη ανάσα στον κυκλοφοριακό φόρτο της πόλης.

Ο Υφυπουργός αναγνώρισε το ζήτημα της νέας απαραίτητης κυκλοφοριακής μελέτης που θα συμπεριλαμβάνει τη σύνδεση του Αμαρουσίου και ορίστηκαν τα επόμενα βήματα συνεργασίας με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον ανάδοχο για το ζήτημα αυτό.

Στη συνάντηση ακόμη τέθηκαν θέματα, της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστίων και των εκπροσωπούμενων όμορων Δήμων από τους Δημάρχους τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Όπως ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια, ενωμένοι οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι να διεκδικούμε το “ξεπάγωμα” του έργου που αφορά στη διάνοιξη της Λ. Κύμης, έτσι και τώρα συνεχίζουμε προκειμένου το έργο αυτό να λύσει και όχι να δημιουργήσει νέα προβλήματα. Η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου αντιλαμβάνεται τα ζητήματα που θέσαμε και είναι διατεθειμένη να δώσει λύσεις προκειμένου ο νέος κυκλοφοριακός άξονας να αποτελέσει μία μεγάλη διέξοδο προς την Εθνική οδό που θα αποφορτίσει το κέντρο του Αμαρουσίου και θα βελτιώσει σημαντικά τους δείκτες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Τελευταία άρθρα

4.27 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό υποδομών στους ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων & Πηνειού

Η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

5 ώρες ago

Χαλκίδα: Σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης των αγωγών στα Αγάλματα

Συνεχείς έλεγχοι για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

5 ώρες ago

Η Βουλή στηρίζει το ακριτικό Καστελλόριζο

Σύμφωνα με ανάρτηση του Βασίλη Υψηλάντη, Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η Διάσκεψη των…

6 ώρες ago

ΥΠΕΝ: 123 εκ. ευρώ για ορεινά αντιπλημμυρικά έργα σε Θεσσαλία & Φθιώτιδα

1.300 έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των υδάτων και την προστασία από ακραία καιρικά…

6 ώρες ago

Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Σερρών

Κοινός στόχος ο συντονισμός του Δήμου, της αθλητικής κοινότητας και της Πολιτείας, για τη διασφάλιση…

7 ώρες ago

Κάρπαθος: Αποκατάσταση Στατικής Επάρκειας 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Πηγαδίων

Ο Δήμος Καρπάθου εργάζεται ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Καρπάθου να βρίσκονται σε…

7 ώρες ago