Πε. Απρ 25th, 2024

Γιώργος Ζάψας: Έξαλλος ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ που «κόπηκε» από την Κεντρική Επιτρπή

Εκτός Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ο εκλεκτός της Κουμουνδούρου για την Περιφέρεια Ηπείρου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, Γιώργος Ζάψας, γεγονός που έχει δημιουργήσει βαρύ κλίμα στα κομματικά πηγαδάκια στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» αντέδρασε έντονα στη μη εκλογή του στο κομματικό όργανο, καταθέτοντας ένσταση στην αρμόδια επιτροπή.

Το παράδοξο στην υπόθεση του κ. Ζάψα είναι πως παρότι, όπως δηλώνει ο ίδιος, συγκέντρωσε περισσότερους σταυρούς από τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά, ο οποίος και εξελέγη, ο ίδιος έμεινε εκτός Κ.Ε.Ο λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατέταξε στην «Προοδευτική Συμμαχία», όπου ίσχυσε ποσόστωση 20%, με αποτέλεσμα να μην ανακηρυχθεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, με τον ίδιο ωστόσο να ξεκαθαρίζει ότι δεν ζήτησε ποτέ να μπει στην ποσόστωση αυτή. «Αισθάνομαι πολύ παλιός για να μπω σε μια τέτοια διαδικασία», απάντησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δηλώνοντας ότι αναμένει την αποκατάσταση του λάθους.

Aπό το ένθετο e-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά