Πε. Μαρ 28th, 2024

Πληθώρα σεναρίων σχετικά με το πολιτικό μέλλον του Κώστα Τζαβάρα προκάλεσε η απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από 15 χρόνια παρουσίας στο κοινοβούλιο.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση ότι ο πρώην υπουργός αποσύρεται από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Ηλείας συζητήθηκε εντόνως, με πολλούς να θεωρούν ότι βουλευτής της ΝΔ αποχωρεί από την κεντρική πολιτική σκηνή, προκειμένου να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έτσι, ενώ αρχικά ακούστηκε το σενάριο να είναι υποψήφιος για τη δημαρχία του Πύργου απέναντι στον Τάκη Αντωνακόπουλο, λίγο αργότερα αυτή η σκέψη εγκαταλείφθηκε και άρχισε να ακούγεται το – αστείο κατ’ άλλα – ενδεχόμενο ο Τζαβάρας να κατέβει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σενάριο το οποίο επίσης δεν έχει καμία  βάση, καθώς η πρόθεση του πρώην υπουργού είναι να εγκαταλείψει εν γένει την πολιτική και δεν υπάρχει στον ορίζοντα σκέψη για Αυτοδιοίκηση πρώτου ή δευτέρου βαθμού.

Όσον αφορά δε την Περιφέρεια εκεί ο Φαρμάκης όχι μόνο έχει πάρει ήδη το Οκ για επαναδιεκδίκηση άλλα χαίρει και της εμπιστοσύνης του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.