Πε. Μαρ 28th, 2024

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Διοικητικά ζητήματα σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης

Θέματα διοίκησης και οργανωτικά απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, την σύσκεψη που συγκάλεσε στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο αρμόδιος διοίκησης και οικονομίας αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος και το σύνολο των διευθυντών διοικητικού, αλλά και των νομικών, της Περιφέρειας εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τους εν λόγω τομείς.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό των συμβασιούχων οι οποίοι έχουν προσληφθεί για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας της covid-19.

“Η θέση της Περιφέρειας είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες” επανέλαβε ο περιφερειάρχης δίνοντας οδηγίες για τον χειρισμό του θέματος και προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει την μισθοδοσία τους.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να συνταχθεί από την Περιφέρεια έγγραφο στο οποίο θα δηλώνονται τα παραπάνω και το οποίο θα κατατεθεί εκ μέρους της στο δικαστήριο, στο πλαίσιο της προσφυγής που έχουν κάνει οι εν λόγω συμβασιούχοι.

Ακόμα, στην ίδια σημερινή σύσκεψη, τονίστηκε ότι πλέον λειτουργεί υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου των αποφάσεων, ιδιαίτερα αυτών που έχουν οικονομικό χαρακτήρα.